Dýňový perník s čokoládovou polevou

Rychlá jídla
IMG_20211023_165628.jpg
Ingredience
 24x24 cm
220 g polohrubé mouky
1 kypřicí prášek do perníku
1/2 lžičky skořice
1/2 lžičky sušeného zázvoru
30 g kakaa
1 vejce
180 ml mléka
150 ml oleje
100 g hnědého cukru
1 lžička vanilky
1 lžíce rumu
150 g dýňového pyré
2 lžíce meruňkové marmelády
80 g hořké čokolády
1 lžíce másla
1 lžíce mléka

Postup

1.Rozpalte troubu na 170 °C. 2.Do mísy nasypte mouku, kypřicí prášek, skořici, zázvor, kakao a cukr. Důkladně spojte pomocí ruční metly. 3.Přimíchejte vejce, mléko, olej, vanilku a rum. Nakonec vmíchejte vychlazené dýňové pyré. To jsem si připravila povařením dýně nakrájené na kostky cca 15 minut. Poté jsem dýni zcedila a rozmixovala ponorným mixérem. Díky dýni je perník krásně vláčný. 4.Těsto vlijte do máslem vymazané a moukou vysypané formy (já použila olej ve spreji) a pečte cca 20 minut.
5.Perník nechte vychladnout a mezitím si připravte polevu. Dejte si vařit vodu do hrnce a nad párou v ohnivzdorné misce nechte za občasného míchání rozpustit čokoládu s máslem a mlékem. 6.Povrch perníku potřete džemem a polijte čokoládou. Můžete posypat pekanovými či jinými oříšky. Nechte vychladnout a můžete podávat.
IMG_20211023_151713.jpg IMG_20211023_152600.jpg IMG_20211023_152854.jpg IMG_20211023_162700.jpg

Připravte si ještě