Dýňový perník s čokoládovou polevou

Ingredience
24x24 cm
220 g polohrubé mouky
1 kypřicí prášek do perníku
1/2 lžičky skořice
1/2 lžičky sušeného zázvoru
30 g kakaa
1 vejce
180 ml mléka
150 ml oleje
100 g hnědého cukru
1 lžička vanilky
1 lžíce rumu
150 g dýňového pyré
2 lžíce meruňkové marmelády
80 g hořké čokolády
1 lžíce másla
1 lžíce mléka
1 kypřicí prášek do perníku
1/2 lžičky skořice
1/2 lžičky sušeného zázvoru
30 g kakaa
1 vejce
180 ml mléka
150 ml oleje
100 g hnědého cukru
1 lžička vanilky
1 lžíce rumu
150 g dýňového pyré
2 lžíce meruňkové marmelády
80 g hořké čokolády
1 lžíce másla
1 lžíce mléka
Postup
1.Rozpalte troubu na 170 °C.
2.Do mísy nasypte mouku, kypřicí prášek, skořici, zázvor, kakao a cukr. Důkladně spojte pomocí ruční metly.
3.Přimíchejte vejce, mléko, olej, vanilku a rum. Nakonec vmíchejte vychlazené dýňové pyré. To jsem si připravila povařením dýně nakrájené na kostky cca 15 minut. Poté jsem dýni zcedila a rozmixovala ponorným mixérem. Díky dýni je perník krásně vláčný.
4.Těsto vlijte do máslem vymazané a moukou vysypané formy (já použila olej ve spreji) a pečte cca 20 minut.
5.Perník nechte vychladnout a mezitím si připravte polevu. Dejte si vařit vodu do hrnce a nad párou v ohnivzdorné misce nechte za občasného míchání rozpustit čokoládu s máslem a mlékem.
6.Povrch perníku potřete džemem a polijte čokoládou. Můžete posypat pekanovými či jinými oříšky. Nechte vychladnout a můžete podávat.
Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz
Dýňové lívance
Dýňová bábovka se skořicovou náplní a citrónovou polevou
Jablečno-perníková bábovka
Jablečný perník