Dýňová bábovka se skořicovou náplní a citrónovou polevou

Mezinárodní kuchyně
DSC_0143.jpg
Ingredience

na náplň

3/4 hrnku hnědého cukru
1 a půl lžičky skořice
3 lžičky studeného másla

na těsto

220 g změklého másla
2 hrnky cukru
4 velká vejce
200 g zakysané smetany
1 hrnek dýňového pyré
3 hrnky hladké mouky
3 lžičky skořice
půl lžičky mletého zázvoru
2 lžičky jedlé sody
půl lžičky soli

na polevu

půl hrnku moučkového cukru
2 lžíce šťávy z citrónu

Postup

1.V malé misce si smíchejte hnědý cukr, skořici a máslo. Prsty vytvořte měkkou drobenku a zatím dejte stranou. 2.Do velké mísy vhodné na šlehání dejte máslo a přisypte cukr. Mixujte dokud se vše nespojí. Poté po jednom zašlehávejte vejce. 3.Když máte všechna vejce zašlehaná, zvyšte otáčky a vyšlehejte do světlé nadýchané hmoty. Nyní přidejte dýňové pyré. 4.To jsem si připravila dopředu z dýně hokkaido. Tu jsem rozkrojila na čtvrtky, vydlabala semínka a položila slupkou nahoru na pečicí papír na plech a dala péct do trouby na 180 °C na 50 minut. Po vychladnutí jsem vydlabala dužinu a rozmixovala ji v mixéru na pyré. 5.Dále přidejte zakysanou smetanu a vše společně krátce prošlehejte. 6.V jiné míse si smíchejte mouku, skořici, zázvor, jedlou sodu a sůl. Přidejte do mísy k vyšlehané směsi a lehce promíchejte, aby se vše spojilo.
7.Troubu předehřejte na 180 °C. Bábovkovou formu vymažte máslem a vysypte polohrubou moukou. 8.Do formy nalijte polovinu těsta, poté rovnoměrně lžící naneste skořicovou drobenku a poté dolijte zbytek těsta. 9.Pečte ve vyhřáté troubě zhruba 50 - 60 minut. Propečenost zkuste špejlí, když vyjde ven suchá, bábovka je upečená. Pokud by se vám zdálo, že je už bábovka zvrchu dost opečená, můžete přikrýt ke konci alobalem. 10.Bábovku nechte nejprve 10 minut lehce zchladnout ve formě, poté opatrně vyklepněte na mřížku a nechte vychladnout. 11.Když je bábovka zchladlá, připravte si polevu. V misce smíchejte moučkový cukr s citrónovou šťávou a polijte bábovku. 
DSC_0134.jpg DSC_0137.jpg DSC_0138.jpg DSC_0140.jpg DSC_0146.jpg DSC_0145.jpg

Připravte si ještě