Dýňové lívance


Ingredience
9 x 
130 ml kefíru
70 g polohrubé mouky
2 lžičky cukru
velká špetka skořice
špetka mletého badyánu
špetka soli
1/2 lžičky vanilky
kůra z 1/2 malého pomeranče
špetka jedlé sody
2 vrchovaté lžíce dýňového pyré
1 vejce
olej na smažení
javorový sirup
pekanové ořechy
70 g polohrubé mouky
2 lžičky cukru
velká špetka skořice
špetka mletého badyánu
špetka soli
1/2 lžičky vanilky
kůra z 1/2 malého pomeranče
špetka jedlé sody
2 vrchovaté lžíce dýňového pyré
1 vejce
olej na smažení
javorový sirup
pekanové ořechy
Postup
1.Do mísy nalijte kefír a přidejte vejce a dýňové pyré.
2.To jsem si připravila dopředu z dýně hokkaido. Tu jsem rozkrojila na čtvrtky, vydlabala semínka a položila slupkou nahoru na pečicí papír na plech a dala péct do trouby na 180 °C na 50 minut. Po vychladnutí jsem vydlabala dužinu a rozmixovala ji v mixéru na pyré.
3.Dále přidejte koření, jedlou sodu, sůl a cukr a nakonec přisypte i mouku a promíchejte dohladka. Smažte na oleji z obou stran dozlatova.
4.Podávejte polité javorovým sirupem a posypané pekanovými ořechy, nebo pomažte marmeládou, skvěle se hodí meruňková.




Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz