Dýňové lívance

Rychlá jídla
DSCN2584.jpg
Ingredience
9 x 
130 ml kefíru
70 g polohrubé mouky
2 lžičky cukru
velká špetka skořice
špetka mletého badyánu
špetka soli
1/2 lžičky vanilky
kůra z 1/2 malého pomeranče
špetka jedlé sody
2 vrchovaté lžíce dýňového pyré
1 vejce
olej na smažení
javorový sirup
pekanové ořechy

Postup

1.Do mísy nalijte kefír a přidejte vejce a dýňové pyré.  2.To jsem si připravila dopředu z dýně hokkaido. Tu jsem rozkrojila na čtvrtky, vydlabala semínka a položila slupkou nahoru na pečicí papír na plech a dala péct do trouby na 180 °C na 50 minut. Po vychladnutí jsem vydlabala dužinu a rozmixovala ji v mixéru na pyré.
3.Dále přidejte koření, jedlou sodu, sůl a cukr a nakonec přisypte i mouku a promíchejte dohladka. Smažte na oleji z obou stran dozlatova. 4.Podávejte polité javorovým sirupem a posypané pekanovými ořechy, nebo pomažte marmeládou, skvěle se hodí meruňková.
DSCN2582.jpg DSCN2583.jpg DSCN2586.jpg DSCN2589.jpg

Připravte si ještě