Banánové lívance ze špaldové mouky


Ingredience
6 x 
1 zralý banán
1 vejce
60 ml podmáslí
60 g špaldové mouky
1/2 lžičky kypřicího prášku
špetka soli
1/2 lžičky limetkové kůry
špetka skořice
pár kapek vanilky
olej
3 broskve
3 lžíce hnědého cukru
1,5 lžíce másla
1 lžíce limetkové šťávy
1 vejce
60 ml podmáslí
60 g špaldové mouky
1/2 lžičky kypřicího prášku
špetka soli
1/2 lžičky limetkové kůry
špetka skořice
pár kapek vanilky
olej
3 broskve
3 lžíce hnědého cukru
1,5 lžíce másla
1 lžíce limetkové šťávy
Postup
1.Nejprve si rozmačkejte banán pomocí vidličky nebo šťouchadla na brambory. V jedné míse si smíchejte mouku, kypřicí prášek, skořici a sůl a v další misce si prošlehejte společně podmáslí, vanilku, vejce a limetkovou kůru.
2.Tekuté přísady vlijte k suchým a promíchejte dohladka. Nakonec přimíchejte i banán.
3.Broskve si nakrájejte na plátky.
4.Rozpalte si velkou pánev, vlijte po celé ploše trochu oleje a smažte lívance z obou stran dozlatova na středně vysoký stupeň.
5.V další pánvi si rozpusťte máslo a přidejte broskve. Promíchejte a přisypte cukr. Nechce společně zkaramelizovat a ke konci přiijte šťávu z limetky.
6.Lívance podávejte s karamelizovanými broskvemi, mátou, příp. sušeným kokosem.




Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz