Jogurtový koláč se švestkami a perníkovou drobenkou
Ingredience
19x28 cm
150 g bílého řeckého jogurtu
2 vejce
100 ml mléka
100 ml oleje
150 g krupicového cukru
350 g polohrubé mouky
kůra z 1 citrónu
8 g prášku do pečiva
10 švestek
2 jablka
100 g másla
100 g krupicového cukru
2 lžičky perníkového koření
1 lžička skořice
2 vejce
100 ml mléka
100 ml oleje
150 g krupicového cukru
350 g polohrubé mouky
kůra z 1 citrónu
8 g prášku do pečiva
10 švestek
2 jablka
na drobenku
150 g polohrubé mouky100 g másla
100 g krupicového cukru
2 lžičky perníkového koření
1 lžička skořice
Postup
1.Předehřejte si troubu na 180 °C.
2.Ve velké míse smíchejte jogurt s vejci, olejem a mlékem, přidejte cukr, kůru z citrónu, mouku a prášek do pečiva. Důkladně promíchejte dohladka.
3.Do plechu s vyšším okrajem dejte pečicí papír a vlijte těsto. Uhlaďte a posypte pokrájenými švestkami a jablky.
4.Z másla, mouky, cukru a koření zpracujte drobenku a rovnoměrně jí posypte koláč.
5.Pečte cca 40 minut.
Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz