Jogurtový koláč se švestkami a perníkovou drobenkou

z20220627_094012.jpg
Ingredience
 19x28 cm
150 g bílého řeckého jogurtu
2 vejce
100 ml mléka
100 ml oleje
150 g krupicového cukru
350 g polohrubé mouky
kůra z 1 citrónu
8 g prášku do pečiva
10 švestek
2 jablka

na drobenku

150 g polohrubé mouky
100 g másla
100 g krupicového cukru
2 lžičky perníkového koření
1 lžička skořice

Postup

1.Předehřejte si troubu na 180 °C. 2.Ve velké míse smíchejte jogurt s vejci, olejem a mlékem, přidejte cukr, kůru z citrónu, mouku a prášek do pečiva. Důkladně promíchejte dohladka. 3.Do plechu s vyšším okrajem dejte pečicí papír a vlijte těsto. Uhlaďte a posypte pokrájenými švestkami a jablky.
4.Z másla, mouky, cukru a koření zpracujte drobenku a rovnoměrně jí posypte koláč. 5.Pečte cca 40 minut.
20220627_074521.jpg 20220627_075443.jpg 20220627_080926.jpg 20220627_081040.jpg 20220627_085955.jpg 20220627_094053.jpg

Připravte si ještě