Pečené švestkové chutney s chilli

IMG_20200930_112752.jpg
Ingredience
10 x 
4 kg švestek
6 jablek
3 velké cibule
100 g rozinek
4,5 lžíce jablečného octa
200 ml červeného vína
1 lžíce sušeného zázvoru
1 lžíce sušených chilli vloček
1 lžíce soli
2 lžíce skořice
700 g cukru

Postup

1.Troubu si předehřejte na 220 °C - 250 °C (záleží na troubě). Švestky si omyjte a vypeckujte a společně s pokrájenou cibulí na plátky a pokrájenými jablky na větší kostky a ostatními ingrediencemi kromě cukru promíchejte ve velkém hrnci, který je vhodný do trouby, nebo ve vyšším pekáči. 2.Vložte do trouby a pečte 30 minut, poté povrch posypte polovinou cukru (nemíchejte) a pečte dalších 30 minut.
3.Potom posypte zbývajícím cukrem a pečte opět 30 minut.  4.Pomocí ponorného mixéru částečně promixujte (aby tam zůstaly kousky). 5.Zkontrolujte konzistenci, pokud bude chutney moc tekuté, dejte ještě péct do trouby. 6.Ještě horké plňte do sklenic - není potřeba zavařovat. Skvěle se hodí k sýrům nebo grilovanému či uzenému masu. 7.Z této dávky nám vyšlo 10 středně velkých sklenic.
IMG_20200919_203322.jpg IMG_20200919_205037.jpg IMG_20200921_125706.jpg IMG_20200930_112802.jpg

Připravte si ještě