Perník s čokoládovou polevou

Ingredience

220 g polohrubé mouky
180 ml mléka
150 ml oleje
100 g hnědého cukru
30 g kakaa
1 lžička vanilky
2 lžíce povidel
2 lžíce horké vody
1 lžička rumu
1 kypřicí prášek do perníku
1/2 lžičky skořice
1 velké jablko
1 vejce
2 lžíce meruňkového džemu
80 g hořké čokolády
1 lžíce mléka
1 lžíce másla
180 ml mléka
150 ml oleje
100 g hnědého cukru
30 g kakaa
1 lžička vanilky
2 lžíce povidel
2 lžíce horké vody
1 lžička rumu
1 kypřicí prášek do perníku
1/2 lžičky skořice
1 velké jablko
1 vejce
2 lžíce meruňkového džemu
80 g hořké čokolády
1 lžíce mléka
1 lžíce másla
Postup
1.Nejprve si dejte do velké mísy mouku, kypřicí prášek, skořici, kakao a cukr a promíchejte ruční metlou.
2.Povidla si důkladně rozmíchejte s horkou vodou a přilijte rum.
3.K suché směsi nyní přimíchejte vejce, mléko, olej, vanilku a oloupané nastrouhané jablko. Nakonec přišlehejte i povidla.
4.Přendejte do vymazané a vysypané formy a pečte cca 30 minut ve vyhřáté troubě na 170 °C.
5.Perník dejte vychladit a poté povrch potřete džemem. Dejte si vařit vodu do hrnce a nad párou v ohnivzdorné misce nechte rozpustit čokoládu s máslem a mlékem a polijte celý povrch perníku. Nechte vychladnout a můžete podávat.






Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz