Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Perník s čokoládovou polevou

IMG_20190930_213128.jpg
Ingredience
 24x24 cm
220 g polohrubé mouky
180 ml mléka
150 ml oleje
100 g hnědého cukru
30 g kakaa
1 lžička vanilky
2 lžíce povidel
2 lžíce horké vody
1 lžička rumu
1 kypřicí prášek do perníku
1/2 lžičky skořice
1 velké jablko
1 vejce
2 lžíce meruňkového džemu
80 g hořké čokolády
1 lžíce mléka
1 lžíce másla

Postup

1.Nejprve si dejte do velké mísy mouku, kypřicí prášek, skořici, kakao a cukr a promíchejte ruční metlou. 2.Povidla si důkladně rozmíchejte s horkou vodou a přilijte rum. 3.K suché směsi nyní přimíchejte vejce, mléko, olej, vanilku a oloupané nastrouhané jablko. Nakonec přišlehejte i povidla. 4.Přendejte do vymazané a vysypané formy a pečte cca 30 minut ve vyhřáté troubě na 170 °C.
5.Perník dejte vychladit a poté povrch potřete džemem. Dejte si vařit vodu do hrnce a nad párou v ohnivzdorné misce nechte rozpustit čokoládu s máslem a mlékem a polijte celý povrch perníku. Nechte vychladnout a můžete podávat.
IMG_20190930_193843.jpg IMG_20190930_195909.jpg IMG_20190930_210316.jpg IMG_20190930_205729.jpg IMG_20190930_210624.jpg IMG_20190930_213103.jpg

Připravte si ještě