Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Cupcaky s krémem a čokoládovou ganache

Mezinárodní kuchyně
DSC_0805.jpg
Mezinárodní kuchyně
DSC_0807.jpg
Ingredience
14 x 

na těsto

85 g másla pokojové teploty
155 g cukru krupice
85 g zakysané smetany
3 vejce
165 g hladké mouky
8 g prášku do pečiva
špetka soli
90 ml mléka
2 lžíce vody

na krémovou náplň

2 žloutky
80 g cukru krupice
1 a 1/2 lžíce kukuřičného škrobu
270 ml mléka
14 g másla
špetka soli
semínka z jednoho vanilkového lusku nebo 1 lžička vanilkové pasty

na čokoládovou ganache

340 g hořké čokolády s obsahem cca 50% kakaa
2 lžíce světlého kukuřičného sirupu
210 ml smetany ke šlehání

papírové košíčky na muffiny

Postup

1.Troubu si předehřejte na 180 °C a připravte si plech na muffiny a vyložte ho papírovými košíčky. 2.Ve velké míse šlehejte mixérem máslo s cukrem po dobu 3 - 4 minut. Musí se vytvořit nadýchaná světlá hmota. 3.Ke směsi přidejte zakysanou smetanu (pokojové teploty) a důkladně prošlehejte. Dále přidejte ve dvou dávkách bílky (za stálého šlehání mixérem) až se vše spojí. 4.V jiné míse smíchejte mouku s práškem do pečiva a špetkou soli. V další misce smíchejte mléko s vodou. 5.Do těsta přidejte nejdříve polovinu suchých ingrediencí, prošlehejte, pak přidejte mléko s vodou opět prošlehejte a nakonec zbytek suchých ingrediencí. Řádně prošlehejte.  6.Vzniklou směs plňte do papírových košíčků, zhruba do poloviny výšky a pečte 15 - 17 minut. 7.Po vytažení z trouby nechte 2 minuty prochladnout v plechu, pak můžete vyndat, aby rychleji prochladly. 8.Nyní si připravte krém na naplnění cupcaků. Oddělte si žloutky od bílků. Žloutky dejte do misky a lehce je prošlehejte. Odložte stranou. 9.V hrnci smíchejte cukr, škrob a mléko a ruční metlou smíchejte dohromady. Na středním plameni nechte za stálého míchání zhoustnout, stáhněte plamen a nechte za stáleho míchání 2 minuty provařit a vypněte.
10.2 lžíce mléčné hmoty přidejte ke žloutkům a důkladně promíchejte metlou a pak spojte vše dohromady v hrnci, až vznikne hladký žloutkový krém. Povařte ještě 2 minuty na mírném plameni, za stálého míchání. 11.Přidejte máslo, špetku soli a vanilku. Promíchejte a nechte vychladit. 12.Teď si připravte čokoládovou ganache. Ve větší míse smíchejte nalámanou čokoládu a kukuřičný sirup.  13.V hrnci přiveďte smetanu ke šlehání k varu, ihned stáhněte a přilijte k čokoládě. Nechte 3 minuty stát a pak promíchejte metlou dohladka. Dejte do lednice na 1 hodinu řádně vychladnout.  14.Když je vše vychladnuté, vezměte si upečené cupcaky a vydlabejte uprostřed díru nožem nebo kulatým vykrajovátkem. Díru vyplňte žloutkovým krémem a vršek ozdobte čokoládovu ganache (použijte zdobící sáček). 
DSC_0793.jpg DSC_080945.jpg

Připravte si ještě