Pečená marinovaná kuřecí stehna se salátem

Vaříme zdravě
20231123_122512.jpg
Vaříme zdravě
20231123_120248.jpg
Ingredience
6 x 
6 kuřecích stehen
100 ml bílého jogurtu
2 lžíce rajského protlaku
hrst plocholisté petržele
2 rajčata
1 cibule
3 stroužky česneku
1 červená paprika
šťáva z 1/2 citrónu
1 lžička uzené papriky
1 lžička mletého kmínu
1 lžička mletého koriandru
sůl
pepř
3 lžíce olivového oleje

na salát

1/2 žluté papriky
rajčata
1/2 římského salátu
hrst černých oliv
100 g hummusu (já použila kupovaný se sušenými rajčaty)
4 lžíce olivového oleje
2 lžičky bílého vinného octa
1/2 lžičky čekankového sirupu nebo medu
lžíce posekané plocholisté petržele
sůl
pepř

Postup

1.Nejprve si připravte marinádu. Do mísy od mixéru nebo do food processoru dejte rajčata, papriku, cibuli, česnek, petržel, jogurt, citrónovou šťávu a rajský protlak. Přidejte koriandr, kmín, papriku a promixujte dohladka. 2.Stehna osolte, opepřete a polijte olivovým olejem. 3.Marinádu vlijte na kuře a důkladně promíchejte. Dejte do lednice alespoň na 2 hodiny. 4.Předehřejte troubu na 185 °C a pečte přikryté v troubě cca 50 minut, poté zvyšte na 220 °C a pečte odkryté na funkci grilu asi 15 minut. V průběhu pečení alespoň jednou přelijte kuře vypečenou šťávou.
5.Podávejte s rýží a salátem se zálivkou s hummusem. 6.Na salát si pokrájejte veškerou zeleninu, přidejte olivy, petržel, osolte, opepřete a poté si v misce smíchejte hummus s olivovým olejem, octem a medem či sirupem. Zálivku vlijte na salát a promíchejte.
20231123_085743.jpg 20231123_090858.jpg 20231123_091216.jpg 20231123_091524.jpg 20231123_091804.jpg 20231123_115144.jpg 20231123_120426.jpg 20231123_122640.jpg

Připravte si ještě