Paštika z vepřových jater s červeným vínem a bylinkami

Ingredience
6 x 
500 g vepřových jater
lžíce oleje
1 červená cibule
3 stroužky česneku
čerstvé bylinky (rozmarýn, tymián a majoránka)
100 ml červeného vína
sůl
pepř
půl lžičky chilli
100 ml smetany ke šlehání
2 lžíce másla
brusinky
větvička rozmarýnu
100 g rozpuštěného másla
lžíce oleje
1 červená cibule
3 stroužky česneku
čerstvé bylinky (rozmarýn, tymián a majoránka)
100 ml červeného vína
sůl
pepř
půl lžičky chilli
100 ml smetany ke šlehání
2 lžíce másla
na dokončení
posekané para ořechybrusinky
větvička rozmarýnu
100 g rozpuštěného másla
Postup
1.Játra očistěte a nakrájejte na větší kostky. Cibuli nakrájejte nadrobno a česnek také.
2.Na lžíci oleje nechte zesklovatět cibuli a česnek. Poté přidejte posekané bylinky (rozmarýn, tymián a majoránku) a chvíli společně restujte až začne koření vonět.
3.Poté přidejte nakrájená játra. Opepřete a ochuťte chilli. Restujte dokud nejsou játra na povrchu opečená dozlatova a uvnitř ještě lehce růžová.
4.Podlijte vínem a nechte na vyšším plameni odpařit alkohol.
5.Sundejte z plotny a rozmixujte do hladka ponorným mixérem, společně se smetanou ke šlehání a dvěma lžícemi másla. Ochuťte solí, popřípadě ještě pepřem.
6.Přendejte do misky a ozdobte ořechy, brusinkami a větvičkou rozmarýnu. Zalijte rozpuštěným máslem a nechte v lednici ztuhnout.
7.Podávejte s pečivem.


Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz