Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Králičí paštika s angreštem

IMG_20190729_152606.jpg
Ingredience
 13x13cm
650 g králičích jater
7 lžic másla
70 ml smetany ke šlehání
sůl
pepř
tymián
majoránka
bazalka
oregano
2 lžíce koňaku
2 stroužky česneku
1 cibule
1/2 lžičky mletého koriandru
růžový pepř
hrst kompotovaného angreštu

Postup

1.Játra očistěte a nakrájejte na větší kostky. Na lžíci másla nechte zesklovatět cibuli a česnek. Poté přidejte čerstvé bylinky a chvíli společně restujte až začne koření vonět. 2.Poté přidejte nakrájená játra. Restujte dokud nejsou játra na povrchu opečená dozlatova a uvnitř ještě lehce růžová. Ke konci restování přilijte koňak a nechte odpařit. 
3.Sundejte z plotny a rozmixujte do hladka společně se smetanou ke šlehání a třemi lžícemi másla. Ochuťte solí, pepřem a mletým koriandrem. 4.Nakonec přidejte okapaný angrešt. Dejte do mističky, zalijte rozpuštěným máslem a posypte růžovým pepřem. Nechte v ledničce zatuhnout a podávejte.
IMG_20190728_201047.jpg IMG_20190728_202657.jpg IMG_20190728_202906.jpg IMG_20190728_203437.jpg

Připravte si ještě