Ovesné sušenky s kokosem, brusinkami a bílou čokoládou

Vaříme zdravě
DSCN2654.jpg
Ingredience
16 x 
3/4 hrnku špaldové mouky
1/2 lžičky jedlé sody
špetka soli
1 a 1/2 hrnku ovesných vloček
1/2 hrnku sušených brusinek
3/4 hrnku kokosu
1/2 hrnku kokosového oleje
1/2 hrnku hnědého cukru
1/2 hrnku posekaných mandlí
1 vejce
kůra z 1 pomeranče
1 lžička vanilky
1/2 lžičky mandlového aroma
bílá čokoláda

Postup

1.Kokosový olej pokojové teploty dejte na 15 vteřin rozehřát do mikrovlnky. Měl by být stále bílý, ale tekutý. Přidejte hnědý cukr a prošlehejte ručním šlehačem. Přidejte i vejce, vanilku, mandlové aroma a pomerančovou kůru a vyšlehejte do světlé pěny. 2.V jiné míse smíchejte mouku, jedlou sodu a sůl. Do této mísy vlijte tekuté ingredience a promíchejte. 3.Nakonec vmíchejte vločky, brusinky, posekané mandle a kokos. Plech vyložte papírem na pečení a předehřejte troubu na 170 °C.
4.Rukama zpracujte vždy lžíci těsta v kuličku, tu pak dejte na plech a rozmáčkněte v placičku. Stejně pokračujte se zbytkem těsta.  5.Pečte přibližně 15 minut dozlatova. Asi 10 minut nechte vychladnout na plechu a pak přendejte na chladicí mřížku a nechte zcela vychladnout. 6.Hrst bílé čokolády nechte rozpustit nad párou či v mikrovlnce a pomocí zdobicího sáčku ozdobte sušenky.
DSCN2622.jpg DSCN2623.jpg DSCN2624.jpg DSCN2625.jpg DSCN2627.jpg DSCN2632.jpg DSCN2637.jpg DSCN2645.jpg DSCN2647.jpg DSCN2650.jpg

Připravte si ještě