Ovesné sušenky s kokosem, brusinkami a bílou čokoládou
Ingredience
16 x
3/4 hrnku špaldové mouky
1/2 lžičky jedlé sody
špetka soli
1 a 1/2 hrnku ovesných vloček
1/2 hrnku sušených brusinek
3/4 hrnku kokosu
1/2 hrnku kokosového oleje
1/2 hrnku hnědého cukru
1/2 hrnku posekaných mandlí
1 vejce
kůra z 1 pomeranče
1 lžička vanilky
1/2 lžičky mandlového aroma
bílá čokoláda
1/2 lžičky jedlé sody
špetka soli
1 a 1/2 hrnku ovesných vloček
1/2 hrnku sušených brusinek
3/4 hrnku kokosu
1/2 hrnku kokosového oleje
1/2 hrnku hnědého cukru
1/2 hrnku posekaných mandlí
1 vejce
kůra z 1 pomeranče
1 lžička vanilky
1/2 lžičky mandlového aroma
bílá čokoláda
Postup
1.Kokosový olej pokojové teploty dejte na 15 vteřin rozehřát do mikrovlnky. Měl by být stále bílý, ale tekutý. Přidejte hnědý cukr a prošlehejte ručním šlehačem. Přidejte i vejce, vanilku, mandlové aroma a pomerančovou kůru a vyšlehejte do světlé pěny.
2.V jiné míse smíchejte mouku, jedlou sodu a sůl. Do této mísy vlijte tekuté ingredience a promíchejte.
3.Nakonec vmíchejte vločky, brusinky, posekané mandle a kokos. Plech vyložte papírem na pečení a předehřejte troubu na 170 °C.
4.Rukama zpracujte vždy lžíci těsta v kuličku, tu pak dejte na plech a rozmáčkněte v placičku. Stejně pokračujte se zbytkem těsta.
5.Pečte přibližně 15 minut dozlatova. Asi 10 minut nechte vychladnout na plechu a pak přendejte na chladicí mřížku a nechte zcela vychladnout.
6.Hrst bílé čokolády nechte rozpustit nad párou či v mikrovlnce a pomocí zdobicího sáčku ozdobte sušenky.
Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz