Ořechová bábovka

Ingredience

6 vajec
180 g změklého másla
220 g krupicového cukru
120 g mletých vlašských ořechů
300 ml mléka
špetka soli
3 lžíce rumu
300 g polohrubé mouky
1 sáček kypřicího prášku
1 sáček vanilkového cukru
1 lžička skořice
180 g změklého másla
220 g krupicového cukru
120 g mletých vlašských ořechů
300 ml mléka
špetka soli
3 lžíce rumu
300 g polohrubé mouky
1 sáček kypřicího prášku
1 sáček vanilkového cukru
1 lžička skořice
Postup
1.Oddělte si žloutky od bílků. Žloutky dejte do mísy společně s máslem a cukrem a utřete do kompaktní hmoty. Vlijte mléko a rum a důkladně promíchejte. Nyní smíchejte všechny suché ingredience a přidejte je k ostatním surovinám do mísy. Promíchejte.
2.Z bílků se špetkou soli vyšlehejte sníh a po částech zlehka přimíchejte k těstu.
3.Směs vlijte do máslem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy nebo použijte olej ve spreji.
4.Pečte přibližně hodinu na 180 °C.






Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz