Mramorový banánový chlebíček s kokosem

Ingredience

3 zralé banány
2 vejce
40 ml oleje
2 lžíce zakysané smetany
70 g třtinového cukru + 2 lžičky na posyp
1 lžička vanilkové pasty
200 g polohrubé mouky
špetka soli
1/2 lžičky jedlé sody
6 g kypřicího prášku
3 lžíce kokosu
1 lžíce kakaa
hrst čokoládových peciček
2 vejce
40 ml oleje
2 lžíce zakysané smetany
70 g třtinového cukru + 2 lžičky na posyp
1 lžička vanilkové pasty
200 g polohrubé mouky
špetka soli
1/2 lžičky jedlé sody
6 g kypřicího prášku
3 lžíce kokosu
1 lžíce kakaa
hrst čokoládových peciček
Postup
1.Předehřejte si troubu na 175 °C. Ve velké míse rozmačkejte 2 banány pomocí šťouchadla na brambory nebo vidličky. Přišlehejte olej, vanilku, zakysanou smetanu, vejce a cukr.
2.V jiné menší míse smíchejte mouku, sodu, sůl a kypřicí prášek a vsypte k banánové směsi. Společně promíchejte.
3.1/3 směsi vraťte do menší misky a vmíchejte lžíci prosátého kakaa.
4.Do zbytku přimíchejte kokos.
5.Formu na chlebíček vymažte máslem a vysypte moukou nebo použijte olej ve spreji a vlijte polovinu světlého těsta, na to vlijte tmavé těsto a poté zbytek světlého. Pomocí špejle vytvořte krouživými pohyby mramorování.
6.Povrch posypte čokoládovými pecičkami, 1 banán oloupejte a podélně jej prokrojte a položte na těsto, rovnoměrně posypte hnědým cukrem a dejte péct do troubu na 45 - 50 minut.
7.Podávejte posypané moučkovým cukrem.






Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz