Linecký koláč s tvarohem a jahodami

20230219_185137.jpg
Ingredience
 25x35 cm

Na těsto

166 g hladké mouky
166 g polohrubé mouky
2 vejce
166 g studeného másla
3/4 sáčku prášku do pečiva
mléko dle potřeby

Na náplň

500 g tučného tvarohu ve vaničce
80 ml mléka
2 lžíce kukuřičného škrobu
3 lžíce cukru krupice
1 vanilkový cukr
kůra z půlky citrónu
jahody

 

máslo a polohrubá mouka na vymazání a vysypání plechu
moučkový cukr na posypání

Postup

1.Do mísy od robota nebo do větší mísy vhodné na šlehání prosejte obě mouky a prášek do pečiva. Přidejte máslo nakrájené na kostičky a vajíčka. Pomocí metly na přípravu těsta vytvořte kompaktní nelepivé těsto. Pokud by během hnětení bylo těsto příliš suché, můžete přilít trochu mléka. 2.Nyní si předehřejte troubu na 180 °C a plech vymažte máslem a vysypte polohrubou moukou. 3.Těsto si přendejte na vál a rozdělte ho na dvě poloviny. První polovinu těsta na pomoučeném válu rozválejte na velikost plechu a pomocí válečku přeneste na plech.
4.Do mísy si nyní vyklopte tvaroh, přilijte mléko, přidejte oba cukry, přistrouhejte citrónovou kůru a přidejte škrob na zahuštění. Společně prošlehejte ruční metlou. 5.Tvarohovou náplň nalijte na první plát těsta. Jahody nakrájejte na kousky a rovnoměrně posypte tvarohovou náplň. 6.Nyní si vyválejte druhou polovinu těsta a stejným způsobem přeneste na jahody. 7.Vložte do trouby a pečte 30 minut tak, aby byl povrch koláče lehce dozlatova. 8.Podávejte posypané moučkovým cukrem.
20230219_165704.jpg 20230219_170000.jpg 20230219_172014.jpg 20230219_170420.jpg 20230219_173327.jpg 20230219_172603.jpg 20230219_185129.jpg

Připravte si ještě