Linecký koláč s tvarohem a jahodami

Ingredience

Na těsto
166 g hladké mouky
166 g polohrubé mouky
2 vejce
166 g studeného másla
3/4 sáčku prášku do pečiva
mléko dle potřeby
166 g polohrubé mouky
2 vejce
166 g studeného másla
3/4 sáčku prášku do pečiva
mléko dle potřeby
Na náplň
500 g tučného tvarohu ve vaničce
80 ml mléka
2 lžíce kukuřičného škrobu
3 lžíce cukru krupice
1 vanilkový cukr
kůra z půlky citrónu
jahody
80 ml mléka
2 lžíce kukuřičného škrobu
3 lžíce cukru krupice
1 vanilkový cukr
kůra z půlky citrónu
jahody
máslo a polohrubá mouka na vymazání a vysypání plechu
moučkový cukr na posypání
moučkový cukr na posypání
Postup
1.Do mísy od robota nebo do větší mísy vhodné na šlehání prosejte obě mouky a prášek do pečiva. Přidejte máslo nakrájené na kostičky a vajíčka. Pomocí metly na přípravu těsta vytvořte kompaktní nelepivé těsto. Pokud by během hnětení bylo těsto příliš suché, můžete přilít trochu mléka.
2.Nyní si předehřejte troubu na 180 °C a plech vymažte máslem a vysypte polohrubou moukou.
3.Těsto si přendejte na vál a rozdělte ho na dvě poloviny. První polovinu těsta na pomoučeném válu rozválejte na velikost plechu a pomocí válečku přeneste na plech.
4.Do mísy si nyní vyklopte tvaroh, přilijte mléko, přidejte oba cukry, přistrouhejte citrónovou kůru a přidejte škrob na zahuštění. Společně prošlehejte ruční metlou.
5.Tvarohovou náplň nalijte na první plát těsta. Jahody nakrájejte na kousky a rovnoměrně posypte tvarohovou náplň.
6.Nyní si vyválejte druhou polovinu těsta a stejným způsobem přeneste na jahody.
7.Vložte do trouby a pečte 30 minut tak, aby byl povrch koláče lehce dozlatova.
8.Podávejte posypané moučkovým cukrem.







Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz