Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Vláčný tvarohový koláč

Vaříme zdravě
DSC_0733.jpg
Ingredience
 30x42cm

na těsto

5 vajec
1 kg tvarohu
230 g hnědého cukru
5 lžic celozrnné mouky (použila jsem špaldovou)
1 prášek do pečiva
1 lžička vanilky nebo vanilkového extraktu
hrst hrozinek namočených v rumu
150 g rozpuštěného másla
kůra z jednoho citronu

na posypku

3/4 hrnku celozrnné mouky
3/4 hrnku ovesných vloček
1/2 hrnku hnědého cukru
špetka soli
špetka skořice
100 g másla

Postup

1.Připravte si plech s vyšším okrajem, vymažte ho máslem a následně vysypte moukou. Do velké mísy vyklepněte vejce, přisypte hnědý cukr a společně vyšlehejte mixérem v pěnu. 2.Potom si rozehřejte máslo, ale jen krátce. Mělo by mít mléčnou, nikoli mastnou konzistenci. To přilijte k vaječné pěně a postupně po jednom přidávejte tvaroh, který vždy promíchejte, abyste se vyhnuli hrudkům. 3.Potom do mísy prosijte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec přistrouhejte kůru z jednoho citronu a přisypte hrozinky namočené v rumu. Těsto vylijte na plech a můžete se vrhnout na přípravu posypky. 
4.Do mísy si dejte mouku, vločky, cukr, sůl, skořici a máslo a rukama vytvořte klasickou drobenku. Tou rovnoměrně posypte těsto. 5.Pečte v předehřáté troubě na 180°C. Hotový koláč by měl mít zlatavý povrch a okraje, ale měl by být stále trochu měkký - po vychladnutí ztuhne a bude dokonale vláčný. Doba pečení je přibližně 35 - 45 minut. 
DSC_0395.jpg DSC_0398.jpg

Připravte si ještě