Bublanina s jahodami a bílou čokoládou

Ingredience

80 g změklého másla
140 g cukru krupice
1 lžíce vanilkové pasty nebo semínka z půlky vanilkového lusku
3 vejce
špetka soli
190 g zakysané smetany
300 g polohrubé mouky
půl sáčku prášku do pečiva
60 g bílé čokolády
jahody
máslo a mouka na vysypání formy
moučkový cukr na posypání
140 g cukru krupice
1 lžíce vanilkové pasty nebo semínka z půlky vanilkového lusku
3 vejce
špetka soli
190 g zakysané smetany
300 g polohrubé mouky
půl sáčku prášku do pečiva
60 g bílé čokolády
jahody
máslo a mouka na vysypání formy
moučkový cukr na posypání
Postup
1.Nejprve si v robotu utřete máslo s cukrem a vanilkou. Poté přidejte 3 žloutky a nechte vyšlehat do světlé pěny.
2.Mezitím si v jiné míse vyšlehejte bílky se špetkou soli dotuha.
3.Ke žloutkové směsi po lžičkách přišlehávejte zakysanou smetanu. Mouku s kypřicím práškem prosijte ke směsi, promíchejte a nakonec opatrně vařečkou nebo stěrkou přimíchejte sníh z bílků.
4.Bílou čokoládu si posekejte nahrubo a také lehce přimíchejte do těsta.
5.Troubu si předehřejte na 180 °C.
6.Plech nebo obdélníkovou zapékací mísu si vymažte máslem a vysypte polohrubou moukou. Těsto vlijte do formy a uhlaďte.
7.Jahody pokrájejte a rozprostřete na těsto. Když je trouba vyhřátá, vložte do trouby a pečte 35 minut.
8.Bublaninu nechte vychladnout a podávejte posypané moučkovým cukrem.




Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz