Bublanina s jahodami a bílou čokoládou

DSC_0035.jpg
Ingredience
 19x28 cm
80 g změklého másla
140 g cukru krupice
1 lžíce vanilkové pasty nebo semínka z půlky vanilkového lusku
3 vejce
špetka soli
190 g zakysané smetany
300 g polohrubé mouky
půl sáčku prášku do pečiva
60 g bílé čokolády
jahody
máslo a mouka na vysypání formy
moučkový cukr na posypání

 

Postup

1.Nejprve si v robotu utřete máslo s cukrem a vanilkou. Poté přidejte 3 žloutky a nechte vyšlehat do světlé pěny. 2.Mezitím si v jiné míse vyšlehejte bílky se špetkou soli dotuha.  3.Ke žloutkové směsi po lžičkách přišlehávejte zakysanou smetanu. Mouku s kypřicím práškem prosijte ke směsi, promíchejte a nakonec opatrně vařečkou nebo stěrkou přimíchejte sníh z bílků. 4.Bílou čokoládu si posekejte nahrubo a také lehce přimíchejte do těsta.
5.Troubu si předehřejte na 180 °C. 6.Plech nebo obdélníkovou zapékací mísu si vymažte máslem a vysypte polohrubou moukou. Těsto vlijte do formy a uhlaďte. 7.Jahody pokrájejte a rozprostřete na těsto. Když je trouba vyhřátá, vložte do trouby a pečte 35 minut. 8.Bublaninu nechte vychladnout a podávejte posypané moučkovým cukrem.
DSC_0030.jpg DSC_0031.jpg DSC_0033.jpg DSC_0039.jpg