Kynutý tvarohový mazanec

Ingredience
1 x 
120 ml mléka
15 g čerstvého droždí
335 g polohrubé mouky
125 g polotučného tvarohu
2 lžíce rumu (z naložených rozinek)
50 g krupicového cukru
1 lžíce vanilkového cukru
2 žloutky
špetka soli
kůra z 1 citronu
rozinky namočené v rumu
plátky mandlí
15 g čerstvého droždí
335 g polohrubé mouky
125 g polotučného tvarohu
2 lžíce rumu (z naložených rozinek)
50 g krupicového cukru
1 lžíce vanilkového cukru
2 žloutky
špetka soli
kůra z 1 citronu
rozinky namočené v rumu
plátky mandlí
Postup
1.Do teplého, ale ne horkého mléka, přidejte lžíci vanilkového cukru, rozdrobte droždí a promíchejte. Nechte asi 15 minut vzejít.
2.Poté do kvásku metlou přimíchejte žloutky.
3.Do velké mísy dejte tvaroh a promíchejte ho s cukrem. Přidejte prosátou mouku, sůl a vlijte kvásek. Přidejte nastrouhanou kůru z citronu a dvě lžíce rumu. Použila jsem rum, ve kterém mám trvale namočené rozinky. Rozinky mám v rumu stále v lednici v uzavřené sklenici a mám u toho i kousek vanilkového lusku. Vždy, když nějaké rozinky použiji, doplním je, případně doliji rum. Takto mám rozinky stále připravené a perfektně ochucené.
4.Zpracujte vařečkou (můžete samozřejmě použít robota s hákem) a vytvořte kompaktní hladké těsto.
5.Přendejte na vál s trochou mouky a vypracujte bochánek.
6.Ten dejte do mísy přikryté utěrkou na teplé místo vykynout. První kynutí potrvá cca hodinu a půl. Poté těsto znovu vypracujte a dejte znovu kynout, tentokrát na třičtvrtě hodiny.
7.Poté do těsta zapracujte okapané rozinky (asi 2 vrchovaté lžíce) a 1 lžíci mandlí na plátky. Dejte znovu kynout na 45 minut.
8.Poté naposledy zpracujte v bochánek a dejte na plech vyložený pečicím papírem nebo podložkou a ještě nechte 30 minut kynout přikryté utěrkou. Následně potřete rozšlehaným vejcem a posypte plátky mandlí.
9.Pečte v předehřáté troubě nejprve 10 minut na 185 °C (pravý horký vzduch), poté snižte na 170 °C a dopékejte cca 25 minut. Záleží samozřejmě na troubě.
10.Nechte vychladnout na mřížce a podávejte posypané moučkovým cukrem.








Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz