Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Květáková polévka

DSC_0142.jpg
Ingredience
6 x 
2 lžíce másla
1 vrchovatá lžíce hladké mouky
1 l vody nebo vývaru (kuřecí, zeleninový)
3 menší brambory
2 menší mrkve
1 menší květák
sůl
pepř
muškátový oříšek nebo květ
1 vejce
petrželka

Postup

1.Ve větším hrnci nechte rozpustit máslo a přisypte hladkou mouku. Nechte společně, za stálého míchání, lehce orestovat do růžova. 2.Poté zalijte vodou nebo vývarem a důkladně promíchejte. Přiveďte k varu a vsypte na kostičky nakrájené oloupané brambory, na kostičky nakrájenou oloupanou mrkev a na malé růžičky pokrájený květák.
3.Vše promíchejte, ochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem nebo květem. Společně vařte do změknutí zeleniny. Poté část polévky rozmixujte (aby zůstaly i kousky zeleniny). Do polévky přidejte vejce a rozšlehejte ho. Nechte chvilku provařit. 4.Dochuťte a přisypte pokrájenou petrželku. 
DSC_0143.jpg DSC_0144.jpg

Připravte si ještě