Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Kuřecí prsa primavera

Mezinárodní kuchyně Vaříme zdravě Rychlá jídla
DSC_0371.jpg
Ingredience
4 x 
4 kuřecí prsa
1 cuketa
3 rajčata
2 papriky (použila jsem žluté)
1 červená cibule
4 větší žampiony
1 lžíce olivového oleje
1 lžička italských bylinek (oregáno, bazalka, tymián, rozmarýn)
sůl
pepř
1 mozzarella

Postup

1.Troubu předehřejte na 190 °C. 2.Do kuřecích prsou udělejte několik zářezů, ale nedokrojte až do konce. Do zářezů budete vkládat zeleninu. 3.Cuketu nakrájejte na půlkolečka, stejně tak cibuli, rajčata a žampiony. Papriku nakrájejte na plátky. Zeleninou střídavě naplňte kuřecí prsa. Když vám nějaká zelenina zbyde, můžete jí péct v pekáčku vedle kuřecích prsou.
4.Naplněná prsa ochuťte bylinkami, solí a pepřem. Polijte olivovým olejem a vložte do pekáčku. Mozzarellu nastrouhejte nahrubo a posypte s ní prsa. Pečte ve vyhřáté troubě 25 minut. Zkontrolujte, aby bylo maso řádně propečené.
DSC_0362.jpg DSC_0366.jpg

Připravte si ještě