Kuřecí prsa na paprice

IMG_20200922_125954.jpg
Ingredience
3 x 
500 g kuřecích prsou
1 lžíce sladké papriky
3 lžíce másla
2 vrchovaté lžíce hladké mouky
1 cibule
750 ml kuřecího vývaru
sůl
pepř
250 ml smetany ke šlehání

Postup

1.Nejprve si připravte kuřecí vývar z kuřecího skeletu, koření a kořenové zeleniny. Pokud jej máte připravený dopředu, přiveďte jej k varu. 2.V hrnci rozpusťte máslo a přidejte pokrájenou cibuli nadrobno, lehce ji orestujte, ale ne do tmava, jen aby lehce chytila barvu. Přidejte hladkou mouku, promíchejte a asi minutu za stálého míchání provařte. 3.Přisypte papriku, promíchejte a ihned zalijte horkým kuřecím vývarem. Důkladně prošlehejte.
4.Přidejte osolená a opepřená kuřecí prsa, hrnec přikryjte pokličkou a vařte asi půl hodiny, dokud nebude kuře měkké.  5.Maso vyndejte z omáčky a natrhejte ho pomocí vidliček na kousky. Omáčku rozmixujte ponorným mixérem a následně přilijte smetanu a případně dochuťte solí a pepřem.  6.Vraťte maso zpět do omáčky a krátce provařte. 7.Podávejte s knedlíkem, domácími špeclemi, nebo těstovinami.
IMG_20200921_170051.jpg IMG_20200921_160553.jpg IMG_20200921_171148.jpg IMG_20200921_173625.jpg IMG_20200922_130004.jpg IMG_20200921_181133.jpg

Připravte si ještě