Kuřecí prsa na paprice

Ingredience
3 x 
500 g kuřecích prsou
1 lžíce sladké papriky
3 lžíce másla
2 vrchovaté lžíce hladké mouky
1 cibule
750 ml kuřecího vývaru
sůl
pepř
250 ml smetany ke šlehání
1 lžíce sladké papriky
3 lžíce másla
2 vrchovaté lžíce hladké mouky
1 cibule
750 ml kuřecího vývaru
sůl
pepř
250 ml smetany ke šlehání
Postup
1.Nejprve si připravte kuřecí vývar z kuřecího skeletu, koření a kořenové zeleniny. Pokud jej máte připravený dopředu, přiveďte jej k varu.
2.V hrnci rozpusťte máslo a přidejte pokrájenou cibuli nadrobno, lehce ji orestujte, ale ne do tmava, jen aby lehce chytila barvu. Přidejte hladkou mouku, promíchejte a asi minutu za stálého míchání provařte.
3.Přisypte papriku, promíchejte a ihned zalijte horkým kuřecím vývarem. Důkladně prošlehejte.
4.Přidejte osolená a opepřená kuřecí prsa, hrnec přikryjte pokličkou a vařte asi půl hodiny, dokud nebude kuře měkké.
5.Maso vyndejte z omáčky a natrhejte ho pomocí vidliček na kousky. Omáčku rozmixujte ponorným mixérem a následně přilijte smetanu a případně dochuťte solí a pepřem.
6.Vraťte maso zpět do omáčky a krátce provařte.
7.Podávejte s knedlíkem, domácími špeclemi, nebo těstovinami.






Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz