Kuře se zeleninou a ananasem ve sladkokyselé omáčce

Mezinárodní kuchyně Rychlá jídla
DSCN2772.jpg
Ingredience
4 x 
650 g kuřecích prsou
200 g ananasu
1 paprika
1 mrkev
3 stroužky česneku
1 lžíce nastrouhaného zázvoru
kousek chilli papričky
olej
1/3 hrnku tapiokového škrobu
1 jarní cibulka
sezam

na omáčku

1 a 1/2 lžíce tapiokového škrobu
4 lžíce hnědého cukru
8 lžic rýžového octa
4 lžíce omáčky ketjap manis
4 lžíce sojové omáčky
1 lžička pasty sambal oelek, nebo jiné chilli omáčky
80 ml vody

Postup

1.Nejprve si pokrájejte kuřecí maso na kostky, mrkev na tenké nudličky a papriku a ananas na kostičky. Česnek si posekejte nadrobno a chilli papričku na kolečka. 2.Nyní si připravte omáčku promícháním veškerých surovin. 3.Kuřecí maso posypte škrobem a důkladně v něm obalte. Ve vyšší pánvi si rozpalte vysokou vrstvu oleje (tak do půlky pánve). 4.Mezitím si ve woku rozpalte lžíci oleje, přidejte česnek a zázvor, opečte asi minutu a vsypte chilli papričku, papriku a mrkev. Restujte.
5.Do rozpáleného oleje vsypte polovinu masa, jednotlivé kousky od sebe oddělte, aby se nezpekly dohromady. Jakmile je kuře dozlatova, vyndejte ho děrovanou naběračkou a usmažte i druhou polovinu. 6.Jakmile je zelenina skoro měkká, vsypte maso, ananas a vlijte omáčku. Promíchejte, pár minut provařte do zhoustnutí omáčky a posypte jarní cibulkou a sezamem. Pokud by byla omáčka moc hustá, přilijte ještě trochu vody. Podávejte s rýží.
DSCN2756.jpg DSCN2757.jpg DSCN2759.jpg DSCN2761.jpg DSCN2763.jpg DSCN2760.jpg DSCN2766.jpg DSCN2767.jpg

Připravte si ještě