Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Asijské krůtí kuličky

Mezinárodní kuchyně Rychlá jídla
IMG_20190929_183224.jpg
Ingredience
3 x 
500 g mletého krůtího masa
3/4 hrnku strouhanky
1 stroužek česneku
1 jarní cibulka
1 velké vejce
1 lžíce sojové omáčky
1/2 lžíce oleje + na vymazání plechu
sůl
pepř
petržel nebo koriandr

na omáčku

150 ml omáčky hoisin
30 ml sojové omáčky
3 lžíce vody
1/2 lžíce oleje
sezamová semínka

Postup

1.Předehřejte si troubu na 200 °C a na plech s vyšším okrajem rovnoměrně nalijte olej. 2.Nyní si připravte maso. Já si vykostila horní krůtí stehno a maso si namlela. Můžete však koupit rovnou maso mleté. 3.Přidejte strouhanku, vejce, sojovou omáčku, olej, prolisovaný česnek a důkladně rukama zpracujte. Dle chuti osolte a opepřete a přidejte většinu jarní cibulky (kousek zelené části si nechte na ozdobu) a posekanou petržel či koriandr. Promíchejte.
4.Lehce navlhčenýma rukama zpracujte v malé kuličky. Z tohoto množství jsem jich měla 33. Dávejte je do plechu s olejem a pečte 20 - 25 minut. V polovině pečení je otočte. 5.Mezitím si připravte omáčku smícháním všech uvedených surovin. Hotové kuličky dejte do omáčky a promíchejte. 6.Posypte sezamem a jarní cibulkou a podávejte s rýží.
IMG_20190929_173223.jpg IMG_20190929_175909.jpg IMG_20190929_182826.jpg IMG_20190929_191916.jpg

Připravte si ještě