Asijské krůtí kuličky



Ingredience
3 x 
500 g mletého krůtího masa
3/4 hrnku strouhanky
1 stroužek česneku
1 jarní cibulka
1 velké vejce
1 lžíce sojové omáčky
1/2 lžíce oleje + na vymazání plechu
sůl
pepř
petržel nebo koriandr
30 ml sojové omáčky
3 lžíce vody
1/2 lžíce oleje
sezamová semínka
3/4 hrnku strouhanky
1 stroužek česneku
1 jarní cibulka
1 velké vejce
1 lžíce sojové omáčky
1/2 lžíce oleje + na vymazání plechu
sůl
pepř
petržel nebo koriandr
na omáčku
150 ml omáčky hoisin30 ml sojové omáčky
3 lžíce vody
1/2 lžíce oleje
sezamová semínka
Postup
1.Předehřejte si troubu na 200 °C a na plech s vyšším okrajem rovnoměrně nalijte olej.
2.Nyní si připravte maso. Já si vykostila horní krůtí stehno a maso si namlela. Můžete však koupit rovnou maso mleté.
3.Přidejte strouhanku, vejce, sojovou omáčku, olej, prolisovaný česnek a důkladně rukama zpracujte. Dle chuti osolte a opepřete a přidejte většinu jarní cibulky (kousek zelené části si nechte na ozdobu) a posekanou petržel či koriandr. Promíchejte.
4.Lehce navlhčenýma rukama zpracujte v malé kuličky. Z tohoto množství jsem jich měla 33. Dávejte je do plechu s olejem a pečte 20 - 25 minut. V polovině pečení je otočte.
5.Mezitím si připravte omáčku smícháním všech uvedených surovin. Hotové kuličky dejte do omáčky a promíchejte.
6.Posypte sezamem a jarní cibulkou a podávejte s rýží.




Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz