Krůtí kuličky v rajčatové omáčce


Ingredience
4 x 
500 g krůtího mletého masa
3/4 hrnku strouhanky
1 vejce
olivový olej
sůl
pepř
1 stroužek česneku
5 rajčat
1 konzerva krájených rajčat
200 g rajčatové passaty
plocholistá petržel
4 lžičky hnědého cukru
bazalka
sušené provensálské bylinky
chilli paprička
400 g polenty
parmazán
3/4 hrnku strouhanky
1 vejce
olivový olej
sůl
pepř
1 stroužek česneku
5 rajčat
1 konzerva krájených rajčat
200 g rajčatové passaty
plocholistá petržel
4 lžičky hnědého cukru
bazalka
sušené provensálské bylinky
chilli paprička
400 g polenty
parmazán
Postup
1.Nejprve si připravte hmotu na kuličky. Mleté maso smíchejte s vajíčkem, strouhankou, solí, pepřem, prolisovaným česnekem a petrželí a důkladně promíchejte - nejlépe rukama.
2.Tvořte malé kuličky, jde to dobře, když si dáte na ruce trochu strouhanky.
3.Rozpalte si pánev, přidejte olivový olej a kuličky opečte ze všech stran dozlatova.
4.Poté je z pánve vyndejte a vložte pokrájená rajčata a orestujte. Přilijte konzervovaná rajčata a passatu, promíchejte, ochuťte solí, pepřem, cukrem, sušenými bylinkami a chilli, nechte krátce provařit a vraťte kuličky.
5.Pánev přikryjte poklicí a duste cca 10 - 15 minut, dokud nebudou kuličky hotové. Nakonec přidejte pokrájenou bazalku.
6.Podávejte s polentou, případně s těstovinami.
7.Polentu připravte podle návodu na obalu a nakonec vmíchejte parmazán, pepř a trochu olivového oleje.




Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz