Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Krůtí kuličky v rajčatové omáčce

Rychlá jídla
IMG_20190312_211210.jpg
Ingredience
4 x 
500 g krůtího mletého masa
3/4 hrnku strouhanky
1 vejce
olivový olej
sůl
pepř
1 stroužek česneku
5 rajčat
1 konzerva krájených rajčat
200 g rajčatové passaty
plocholistá petržel
4 lžičky hnědého cukru
bazalka
sušené provensálské bylinky
chilli paprička
400 g polenty
parmazán

Postup

1.Nejprve si připravte hmotu na kuličky. Mleté maso smíchejte s vajíčkem, strouhankou, solí, pepřem, prolisovaným česnekem a petrželí a důkladně promíchejte - nejlépe rukama. 2.Tvořte malé kuličky, jde to dobře, když si dáte na ruce trochu strouhanky. 3.Rozpalte si pánev, přidejte olivový olej a kuličky opečte ze všech stran dozlatova. 4.Poté je z pánve vyndejte a vložte pokrájená rajčata a orestujte. Přilijte konzervovaná rajčata a passatu, promíchejte, ochuťte solí, pepřem, cukrem, sušenými bylinkami a chilli, nechte krátce provařit a vraťte kuličky.
5.Pánev přikryjte poklicí a duste cca 10 - 15 minut, dokud nebudou kuličky hotové. Nakonec přidejte pokrájenou bazalku. 6.Podávejte s polentou, případně s těstovinami. 7.Polentu připravte podle návodu na obalu a nakonec vmíchejte parmazán, pepř a trochu olivového oleje.
IMG_20190312_201301.jpg IMG_20190312_203241.jpg IMG_20190312_205231.jpg IMG_20190312_211244.jpg

Připravte si ještě