Krémová vločková polévka s houbami

Rychlá jídla
IMG_20201007_134133.jpg
Ingredience
4 x 
70 g ovesných vloček
1 mrkev
1/2 petržele
kousek celeru
1 stroužek česneku
1 lžíce másla
sůl
pepř
špetka muškátového oříšku
lžička mletého kmínu
150 ml smetany
800 ml zeleninového vývaru nebo vody
hrst sušených hub
pažitka
petržel
1 vejce

Postup

1.Sušené houby zalijte malým množstvím vařicí vody (aby byly houby ponořené). V hrnci si rozpusťte máslo a opečte na něm najemno nastrouhanou kořenovou zeleninu, přidejte vločky a společně krátce orestujte. 2.Přilijte vývar, promíchejte a přidejte houby i s vodou a povařte do změknutí zeleniny a hub.
3.Přidejte smetanu, ochuťte solí, pepřem, kmínem a muškátovým oříškem. Krátce provařte a vhoďte vejce - rychle rozmíchejte, aby bylo na drobné kousky, přidejte prolisovaný česnek a povařte asi minutu. 4.Přisypte posekanou petržel a pažitku a můžete podávat.
IMG_20201007_131951_1.jpg IMG_20201007_132747.jpg IMG_20201007_133603.jpg IMG_20201007_134217.jpg

Připravte si ještě