Kančí na víně

IMG_20190226_234238.jpg
Ingredience
2 x 
500 g kančího masa (plec nebo kýta)
2 mrkve
1 lžíce sádla
1 lžíce másla
1 petržel
1 menší cibule
tymián
3 lžičky brusinek (čerstvých, kompotovaných, nebo brusinkové zavařeniny)
sůl
pepř
200 ml vína
voda
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce hnědého cukru

 

 

Postup

1.Nejprve si nakrájejte cibuli nadrobno a na sádle ji orestujte dozlatova. Mezitím si pokrájejte kančí maso na kostky a důkladně je obalte v hladké mouce. 2.Maso přidejte k cibuli a za občasného míchání restujte dozlatova. Osolte, opepřete a přidejte tymián. 3.Podlijte vínem a nechte zredukovat asi na polovinu, přilijte cca 200 ml vody, stlumte teplotu a duste pod pokličkou 2 - 2,5 hodiny (záleží na mase). 4.Před koncem vaření masa si připravte zeleninu. Mrkev i petržel nakrájejte na kolečka a orestujte na másle dozlatova, můžete přidat ještě trochu tymiánu. Poté přisypte hnědý cukr a ještě za stálého míchání pár minut opékejte.
5.Z hrnce nyní vyndejte maso a omáčku rozmixujte tyčovým mixérem (není to nutné, ale já mám ráda hladké omáčky). 6.Vraťte zpět na plotnu a přidejte brusinky, promíchejte a vraťte zpět maso a přidejte i zeleninu. V případě potřeby můžete ještě přilít vodu. 7.Duste dalších asi 10 minut do změknutí zeleniny. 8.Podávejte s karlovarským knedlíkem, bramborovými placičkami nebo bramborovou kaší.
IMG_20190226_210411.jpg IMG_20190226_212100.jpg IMG_20190226_223943.jpg IMG_20190226_234413.jpg

Připravte si ještě