Kachní játra na víně s jablky

IMG_20190120_195346.jpg
Ingredience
2 x 
400 g kachních jater
2 lžičky povidel
2 jablka
2 dcl červeného vína
½ lžičky koření 5 vůní
sůl
pepř
tymián
1 lžíce másla
voda

Postup

1.Nejprve si očistěte játra od blan a pokrájejte na větší kousky. Cibuli nakrájejte na půlkolečka. 2.Ve vyšší pánvi si rozehřejte máslo a orestujte cibuli dozlatova. Přidejte játra a promíchejte. Osolte, opepřete a přidejte tymián. 3.Zprudka opékejte pár minut, aby se játra opekla. Mezitím si pokrájejte jablka na plátky. Játra nyní podlijte vínem a nechte pár minut provařit, aby se odpařil alkohol.
4.Nyní přidejte jablka a promíchejte. Přilijte trochu vody, aby se vytvořila omáčka, přimíchejte povidla, ochuťte kořením a pár minut poduste pod pokličkou. Pozor, aby se vám jablka moc nerozvařila. 5.Podávejte s bramborovými placičkami.
IMG_20190120_175708.jpg IMG_20190120_180339.jpg IMG_20190120_181054.jpg IMG_20190120_181724.jpg IMG_20190120_195327.jpg IMG_20190120_195337.jpg

Připravte si ještě