Jambalaya

Mezinárodní kuchyně
20220421_140628.jpg
Ingredience
6 x 
400 g kuřecího masa ze stehen
400 g krevet (mražených loupaných)
200 g choriza
2 papriky
3 stonky řapíkatého celeru
2 stroužky česneku
1 konzerva drcených rajčat
100 g okry
4 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
1/2 lžičky pepře
1 lžička sladké papriky
1/2 lžičky uzené papriky
3/4 lžičky sušeného česneku
1/2 lžičky sušené cibule
1 lžička sušeného oregana
1 lžička sušeného tymiánu
1/2 lžičky kajenského pepře (chilli)
1/2 lžičky mletého koriandu
1/2 lžičky mletého kmínu
300 g rýže (syrové)
900 ml kuřecího vývaru
plocholistá petržel

Postup

1.Nejprve si uvařte kuřecí vývar. Připravila jsem ho ze skeletu, mrkve, petržele, řapíkatého celeru, cibule a česneku a jelikož jsem si stehenní maso vykošťovala, tak jsem k vývaru přidala i stehenní kosti. Do vývaru jsem dala nové koření, sůl a pepř a vařila jsem asi hodinu a půl. 2.Nyní si pokrájejte papriky a celer na kostičky, rozpalte si velký hrnec, vlijte 2 lžíce oleje a vsypte zeleninu, tu restujte asi 5 minut na středním plameni. Mezitím si pokrájejte kuřecí maso na kostky a chorizo na kolečka. 3.Zeleninu vyndejte z hrnce a dejte ji do misky s víkem. Do hrnce vlijte další 2 lžíce oleje a vsypte kuřecí maso, osolte, opepřete a restujte pár minut dozlatova, přidejte chorizo, též opékejte pár minut a vraťte zeleninu. Do hrnce prolisujte česnek, promíchejte a vlijte vývar a drcená rajčata.
4.Přidejte veškeré koření, zbytek soli a pepře a propláchnutou rýži. 5.Vše promíchejte, přiveďte k varu a vařte na mírném plameni 20 minut (každých pár minut promíchejte, aby se vám rýže nepřichytila ke dnu. 6.Nyní přidejte omytou a konců zbavenou okru pokrájenou na plátky a taky krevety. 7.Vařte dalších asi 5 minut, dokud nebudou krevety růžové a průhledné. 8.Podávejte posypané petrželkou.
20220421_100507.jpg 20220421_102720.jpg 20220421_112111.jpg 20220421_114004.jpg 20220421_113657.jpg 20220421_114147.jpg 20220421_120841.jpg 20220421_140620.jpg 20220421_140609.jpg 20220421_140605.jpg

Připravte si ještě