Jablečný štrúdl ze špaldové mouky

Vaříme zdravě
20240224_111433.jpg
Ingredience
3 x 
125 g másla
1/2 hrnku vody
1 lžíce cukru
1 lžíce octa
1 vejce
280 g hladké špaldové mouky
60 g ovesné mouky
7 jablek
3 lžičky skořice
3 lžíce čekankového sirupu
3 lžíce strouhanky
kousek másla

na dokončení

máslo
moučkový cukr

Postup

1.Nejprve začněte s přípravou těsta. Do rendlíku vlijte vodu a přidejte na kousky pokrájené máslo. Na mírném plameni máslo ve vodě rozpusťte a nechte zchladnout. 2.Do velké mísy vlijte máslovou směs, přidejte ocet, cukr a přišlehejte vejce. Poté postupně přidávejte obě mouky a míchejte nejprve vařečkou, potom zpracovávejte rukama. Výsledkem by mělo být hladké nelepivé těsto. To dejte na 30 minut vychladit do ledničky. 3.Mezitím si můžete připravit náplň. Jablka omyjte, oloupejte a nastrouhejte na struhadle na plátky. Přidejte skořici a čekankový sirup a promíchejte.
4.Připravené těsto rozdělte na 3 díly. Každý díl rozválejte na troše mouky do tenka. Nejprve nasypte trochu strouhanky, poté navrstvěte jablečnou směs, opět posypte strouhankou a přidejte kousíčky másla. Těsto zaviňte a přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Takto pokračujte u všech závinů. V rendlíku si rozpusťte máslo a potřete jím všechny záviny. 5.Pečte v troubě 20 - 25 minut do světle zlatavé barvy. Ihned po vytažení opět záviny potřete máslem. 6.Nechte zchladnout a podávejte posypané moučkovým cukrem.
20240224_091326.jpg 20240224_093059.jpg 20240224_093812.jpg 20240224_101438.jpg 20240224_102026.jpg 20240224_103046.jpg 20240224_111139.jpg 20240224_111425.jpg

Připravte si ještě