Jablečný koláč s mandlemi a skořicí

Ingredience

3 jablka
115 g změklého másla
120 g krupicového cukru
150 g hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku
1 lžička skořice
3 lžíce amaretta
1 lžička vanilkové pasty
2 vejce
3 lžíce plátků mandlí
špetka soli
1/2 lžičky skořice
115 g změklého másla
120 g krupicového cukru
150 g hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku
1 lžička skořice
3 lžíce amaretta
1 lžička vanilkové pasty
2 vejce
3 lžíce plátků mandlí
špetka soli
na posypání
1 lžíce krupicového cukru1/2 lžičky skořice
Postup
1.Předehřejte si troubu na 170 °C. Do velké mísy si dejte pokrájené změklé máslo, přidejte cukr a ručním šlehačem prošlehejte do světlé pěny. Postupně zašlehejte i vejce.
2.V jiné míse smíchejte mouku s kypřicím práškem, skořicí a solí a tuto suchou směs na nízké otáčky šlehače přišlehejte k ostatním surovinám. Nakonec přišlehejte i amaretto a vanilku.
3.Jablka si oloupejte a nakrájejte je na tenké plátky a společně s mandlemi pomocí stěrky přimíchejte do těsta.
4.Těsto přendejte do vymazané a moukou vysypané dortové formy (nebo použijte olej ve spreji). Povrch těsta uhlaďte a posypte cukrem smíchaným se skořicí.
5.Pečte 35 - 40 minut.








Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz