Jablečný koláč s mandlemi a skořicí

IMG_20210312_174638.jpg
Ingredience
 Ø 20 cm
3  jablka
115 g změklého másla
120 g krupicového cukru
150 g hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku
1 lžička skořice
3 lžíce amaretta
1 lžička vanilkové pasty
2 vejce
3 lžíce plátků mandlí
špetka soli

na posypání

1 lžíce krupicového cukru
1/2 lžičky skořice

Postup

1.Předehřejte si troubu na 170 °C. Do velké mísy si dejte pokrájené změklé máslo, přidejte cukr a ručním šlehačem prošlehejte do světlé pěny. Postupně zašlehejte i vejce. 2.V jiné míse smíchejte mouku s kypřicím práškem, skořicí a solí a tuto suchou směs na nízké otáčky šlehače přišlehejte k ostatním surovinám. Nakonec přišlehejte i amaretto a vanilku.
3.Jablka si oloupejte a nakrájejte je na tenké plátky a společně s mandlemi pomocí stěrky přimíchejte do těsta. 4.Těsto přendejte do vymazané a moukou vysypané dortové formy (nebo použijte olej ve spreji). Povrch těsta uhlaďte a posypte cukrem smíchaným se skořicí. 5.Pečte 35 - 40 minut. 
IMG_20210312_162839.jpg IMG_20210312_164349.jpg IMG_20210312_165042h.jpg IMG_20210312_165457.jpg IMG_20210312_165715.jpg IMG_20210312_174447h.jpg IMG_20210312_174628.jpg IMG_20210312_174607.jpg

Připravte si ještě