Jablečný chlebíček s mandlemi a čokoládovou polevou

Vaříme zdravě
20240229_231158.jpg
Ingredience
 11x24 cm
3 vejce
115 g kokosového oleje
3 lžíce čekankového sirupu
160 g hladké špaldové mouky
1 lžička kypřicího prášku
1 lžička perníkového koření
2 lžičky skořice
100 g mletých mandlí (na středně hrubo)
280 g nahrubo nastrouhaných jablek
20 g brusinek
80 g rozinek
malá špetka soli

na dokončení

80 g hořké čokolády
sekané mandle na ozdobu

Postup

1.Nejprve si předehřejte troubu na 180 °C. U vajec si oddělte žloutky od bílků a rozdělte do dvou větších mís. 2.K žloutkům přidejte změklý kokosový olej a čekankový sirup. Prošlehejte ruční metlou do hladké směsi. Přidejte nastrouhaná jablka, rozinky, brusinky a mleté mandle a promíchejte. 3.V menší misce si smíchejte a ruční metlou promíchejte špaldovou mouku, kypřicí prášek, perníkové koření a skořici, vsypte k těstu a promíchejte.
4.Z bílků a špetky soli vyšlehejte pevnější sníh. Ten postupně opatrně přimíchejte k těstu. 5.Formu na chlebíček vymažte máslem a vysypte moukou nebo použijte olej ve spreji a vlijte připravené těsto. 6.Pečte dozlatova cca 25 minut. 7.Nechte krátce vychladnout, poté vyklopte a na chladicí mřížce nechte vychladnout úplně. 8.Poté si rozpusťte čokoládu a rovnoměrně ji nalijte na chlebíček a posypte drcenými mandlemi.
20240229_214639.jpg 20240229_215556.jpg 20240229_215712.jpg 20240229_215959.jpg 20240229_220843.jpg 20240229_221328.jpg 20240229_221504.jpg 20240229_221659.jpg 20240229_225959.jpg 20240301_081307.jpg 20240301_104304.jpg 20240301_104301.jpg

Připravte si ještě