Banánový chlebíček s arašídovým máslem a čokoládou
Ingredience
11x24 cm
3 zralé banány
110 g arašídového másla (jemného)
2 vejce
90 ml mléka
70 g rozpuštěného másla
1/2 lžičky vanilky
200 g třtinového cukru
špetka soli
1/2 lžičky jedlé sody
100 g posekané hořké čokolády
210 g polohrubé mouky
1 lžička skořice
110 g arašídového másla (jemného)
2 vejce
90 ml mléka
70 g rozpuštěného másla
1/2 lžičky vanilky
200 g třtinového cukru
špetka soli
1/2 lžičky jedlé sody
100 g posekané hořké čokolády
210 g polohrubé mouky
1 lžička skořice
Postup
1.Troubu si předehřejte na 175 °C.
2.Oloupejte si banány, dejte je do mísy a pomocí šťouchadla na brambory nebo vidličky rozmělněte v kaši. Přidejte vejce, mléko, rozpuštěné zchladlé máslo a vanilku a promíchejte.
3.Do velké mísy dejte arašídové máslo a metlou prošlehejte. Přilijte banánovou směs a pokračujte v ručním šlehání. Přidejte sodu, sůl, skořici, cukr a opět promíchejte.
4.Vsypte mouku a důkladně ji metlou zapracujte do těsta. Nakonec pomocí špachtle zapravte i čokoládu. Trochu čokolády si nechte na posypání.
5.Formu na chlebíček si vymažte máslem a vysypejte moukou. Vlijte těsto, posypejte zbývající čokoládou a pečte cca 50 minut.
Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz