Jablečná bábovka se skořicí

Vaříme zdravě
20220214_142635.jpg
Ingredience
300 g polohrubé mouky
60 g špaldové mouky
6 vajec
180 g hnědého cukru
špetka soli
3 lžičky skořice
2 jablka
170 ml oleje
170 ml vody
1 lžička vanilkové pasty

Postup

1.Oddělte si žloutky od bílků zvlášť do větších mís, k bílkům dejte špetku soli, ke žloutkům cukr a vanilku. 2.Jablka si oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu. Poté vyšlehejte žloutky do světlé pěny. K té postupně přišlehejte vodu a olej a poté i mouky a skořici.
3.Jablka pomocí špachtle přimíchejte k těstu a nakonec po částech opatrně přimíchejte i bílky. 4.Těsto vlijte do vymazané a vysypané bábovkové formy. 5.Pečte cca hodinu na 175 °C.
20220214_110925.jpg 20220214_111845.jpg 20220214_112308.jpg 20220214_112733.jpg 20220214_142637.jpg 20220214_142413.jpg

Připravte si ještě