Jablečná bábovka se skořicí


Ingredience

300 g polohrubé mouky
60 g špaldové mouky
6 vajec
180 g hnědého cukru
špetka soli
3 lžičky skořice
2 jablka
170 ml oleje
170 ml vody
1 lžička vanilkové pasty
60 g špaldové mouky
6 vajec
180 g hnědého cukru
špetka soli
3 lžičky skořice
2 jablka
170 ml oleje
170 ml vody
1 lžička vanilkové pasty
Postup
1.Oddělte si žloutky od bílků zvlášť do větších mís, k bílkům dejte špetku soli, ke žloutkům cukr a vanilku.
2.Jablka si oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu. Poté vyšlehejte žloutky do světlé pěny. K té postupně přišlehejte vodu a olej a poté i mouky a skořici.
3.Jablka pomocí špachtle přimíchejte k těstu a nakonec po částech opatrně přimíchejte i bílky.
4.Těsto vlijte do vymazané a vysypané bábovkové formy.
5.Pečte cca hodinu na 175 °C.






Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz