Indické máslové krevety




Ingredience
4 x 
400 g krevet (mražených loupaných)
2 stroužky česneku
1 cm zázvoru (strouhaného)
1 lžička koření tandoori masala
1/2 lžičky mletého koriandru
1/2 lžičky mletého kmínu
1 lžička kurkumy
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky sladké papriky
1/2 lžičky chilli
špetka pepře
1 lžíce citrónové šťávy
2 lžíce másla
2 lžíce medu
1 cm zázvoru (strouhaného)
1 lžička chilli
1/2 lžičky mletého koriandru
1/2 lžičky mletého kmínu
1/2 lžičky kurkumy
1/2 lžičky sladké papriky
špetka soli
špetka pepře
1 lžička citrónové šťávy
100 ml smetany
sekaná petrželka nebo koriandr
kešu ořechy
na marinádu
1 malý bílý jogurt2 stroužky česneku
1 cm zázvoru (strouhaného)
1 lžička koření tandoori masala
1/2 lžičky mletého koriandru
1/2 lžičky mletého kmínu
1 lžička kurkumy
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky sladké papriky
1/2 lžičky chilli
špetka pepře
1 lžíce citrónové šťávy
na omáčku
700 ml rajčatové passaty2 lžíce másla
2 lžíce medu
1 cm zázvoru (strouhaného)
1 lžička chilli
1/2 lžičky mletého koriandru
1/2 lžičky mletého kmínu
1/2 lžičky kurkumy
1/2 lžičky sladké papriky
špetka soli
špetka pepře
1 lžička citrónové šťávy
na dokončení
1 lžíce másla100 ml smetany
sekaná petrželka nebo koriandr
kešu ořechy
Postup
1.Nejprve si připravte marinádu smícháním jogurtu s veškerým kořením, prolisovaným česnekem, strouhaným zázvorem a citrónovou šťávou.
2.Do marinády vsypte povolené krevety, promíchejte a dejte alespoň na pár hodin do ledničky.
3.Předehřejte si troubu na funkci grilu na 200 °C a opečte krevety po dobu cca 15 minut dozlatova.
4.Ke konci pečení začněte s omáčkou. Ve vysoké pánvi či hrnci rozehřejte máslo, přidejte strouhaný zázvor a vsypte večkeré koření a nechte krátce restovat, aby se koření rozvonělo. Postačí pár vteřit. Poté vlijte passatu, přidejte med, sůl, pepř a citrónovou šťávu a provařte. Přidejte krevety, promíchejte a nechte pár minut společně provařit.
5.Odstavte a vmíchejte máslo a vlijte smetanu. Podávejte s kořeněnou rýží (uvařila jsem ji společně s kurkumou a sladkou paprikou. Jídlo posypte posekanou petrželkou a na sucho opraženými kešu ořechy.








Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz