Francouzské houstičky


Ingredience
12 x 
na těsto
1 hrnek vody1 lžíce olivového oleje
3 hrnky hladké mouky
1 lžička soli
půl lžičky cukru
30 g čerstvého droždí
na dokončení
rozšlehané vejce s trochou mlékasměs semínek (mák, chia, lněná, slunečnicová)
hrubozrnná sůl
Postup
1.Pokud budete těsto na houstičky připravovat v domácí pekárně, vložte ingredience v uvedeném pořadí a nechte vykynout na program těsto.
2.Pokud pekárnu nepoužíváte, nejprve si vezměte menší misku nebo hrnek. Rozdrobte do ní droždí, přidejte cukr a zalijte malým množstvím z uvedené vody. Vodu lehce ohřejte, aby byla vlažná. Promíchejte v těstíčko a nechte vzejít kvásek.
3.Ve větší míse smíchejte mouku, sůl, olej a zbytek vody. Když vzejde kvásek, přidejte ho do mísy a vypracujte hladké těsto. Nechte pod utěrkou vykynout. Bude to trvat asi hodinu.
4.Nyní už je postup stejný. Těsto přendejte na vál a rozdělte na 12 stejných dílů. Z každého dílku vytvarujte nejdříve bochánek, ten pak lehce vyválejte do tvaru válečku.
5.Houstičky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Každou hostičku nařízněte zvrchu po celé délce ostrým nožem. Přikryjte utěrkou a nechte ještě 30 minut kynout.
6.Troubu si předehřejte na 190 °C. V mističce si rozšlehejte jedno vejce s trochou mléka a potřete jím vykynuté houstičky.
7.Každou houstičku posypte směsí semínek a hrubozrnnou solí. Pečte cca 25 minut, dokud nebudou mít houstičky lehce zlatavou barvu.
8.Na mřížce nechte vychladnout a můžete podávat.




Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz