Mrkvová pomazánka s řeřichou


Ingredience
6 x 
3 mrkve
450 g krémového sýra (např. Arla nebo Philadelphia)
5 vajec
1 lžička hořčice
sůl
pepř
hrst řeřichy
kozí sýr k podávání
450 g krémového sýra (např. Arla nebo Philadelphia)
5 vajec
1 lžička hořčice
sůl
pepř
hrst řeřichy
kozí sýr k podávání
Postup
1.Nejprve si uvařte vejce natvrdo.
2.Poté si nastrouhejte mrkev najemno, osolte a nechte chvilku odstát. Poté důkladně vyždímejte, nejlepší je dát mrkev do drátěného cedníku a pomocí lžíce vymačkat. (mrkev má totiž tendenci pouštět vodu, pomazánka by pak byla řídká).
3.Dále z vajec vyndejte žloutky a vidličkou je rozmačkejte společně s hořčicí, přidejte krémový sýr, strouhané bílky a mrkev.
4.Vše důkladně promíchejte, osolte, opepřete a přidejte řeřichu.
5.Podávejte s kozím sýrem.


Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz