Fazolová polévka s klobásou a špenátem

Rychlá jídla
DSCN2992.jpg
Ingredience
4 x 
2 lžíce olivového oleje
1 mrkev
1 petržel
kousek celeru
kousek pórku
150 g klobásy
2 stroužky česneku
hrst čerstvého špenátu
2 lžičky sušených italských bylinek
petrželka
sůl
pepř
1/2 lžičky chilli vloček
1,5 lžíce cukru
1 konzerva bílých fazolí
1 konzerva rajčat
350 ml zeleninového vývaru nebo vody

Postup

1.Kořenovou zeleninu pokrájejte na malé kostičky, pórek na půlkolečka. Rozpalte hrnec, přidejte olivový olej a vsypte zeleninu. 2.Restujte dokud lehce nechytí barvu, poté přidejte na kolečka pokrájenou klobásu a nechte orestovat. 3.Konzervu rajčat vlijte do vyšší nádoby, přidejte 2 lžíce fazolí z konzervy a promixujte ponorným šlehačem. Vlijte do hrnce.
4.Přilijte zeleninový vývar či vodu, promíchejte, ochuťte cukrem, solí, pepřem, chilli, sušenými bylinkami a přidejte prolisovaný česnek. Pár minut provařte a přidejte okapané fazole a špenát. 5.Ještě chvilku povařte, dokud nebude zelenina na skus, přidejte posekanou petrželku a podávejte. Můžete přidat kopeček zakysané smetany. 
DSCN2987.jpg DSCN2988.jpg DSCN2989.jpg DSCN2990.jpg DSCN2995.jpg DSCN2991.jpg

Připravte si ještě