Fazolová polévka s klobásou a špenátem


Ingredience
4 x 
2 lžíce olivového oleje
1 mrkev
1 petržel
kousek celeru
kousek pórku
150 g klobásy
2 stroužky česneku
hrst čerstvého špenátu
2 lžičky sušených italských bylinek
petrželka
sůl
pepř
1/2 lžičky chilli vloček
1,5 lžíce cukru
1 konzerva bílých fazolí
1 konzerva rajčat
350 ml zeleninového vývaru nebo vody
1 mrkev
1 petržel
kousek celeru
kousek pórku
150 g klobásy
2 stroužky česneku
hrst čerstvého špenátu
2 lžičky sušených italských bylinek
petrželka
sůl
pepř
1/2 lžičky chilli vloček
1,5 lžíce cukru
1 konzerva bílých fazolí
1 konzerva rajčat
350 ml zeleninového vývaru nebo vody
Postup
1.Kořenovou zeleninu pokrájejte na malé kostičky, pórek na půlkolečka. Rozpalte hrnec, přidejte olivový olej a vsypte zeleninu.
2.Restujte dokud lehce nechytí barvu, poté přidejte na kolečka pokrájenou klobásu a nechte orestovat.
3.Konzervu rajčat vlijte do vyšší nádoby, přidejte 2 lžíce fazolí z konzervy a promixujte ponorným šlehačem. Vlijte do hrnce.
4.Přilijte zeleninový vývar či vodu, promíchejte, ochuťte cukrem, solí, pepřem, chilli, sušenými bylinkami a přidejte prolisovaný česnek. Pár minut provařte a přidejte okapané fazole a špenát.
5.Ještě chvilku povařte, dokud nebude zelenina na skus, přidejte posekanou petrželku a podávejte. Můžete přidat kopeček zakysané smetany.






Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz