Domácí bagety ze špaldové mouky

IMG_20200428_235126.jpg
Ingredience
4 x 
190 g špaldové mouky
115 g hladké mouky + 2 lžíce na kvásek
7 g sušeného droždí
1 lžička hnědého cukru
150 ml teplého mléka + 4 lžíce na kvásek
1 lžička mletého kmínu
1,5 lžičky soli
2 lžíce ovesných vloček
2 lžíce lněných semínek
1 vejce
2 lžíce olivového oleje
hrubozrnná sůl na posypání
sezam a ovesné vločky na posypání
rozšlehané vejce na potření

Postup

1.Nejprve si připravte kvásek smícháním kvasnic s cukrem, přilitím teplého mléka a důkladným přimícháním mouky. Hladký kvásek nechte na teplém místě odstát 15 minut, dokud nenabyde na objemu. 2.Dále si dejte do větší mísy obě mouky, koření, semínka, kvásek, rozpuštěné máslo, olej, vejce a nejprve polovinu mléka, promíchejte a dolijte zbytek mléka. Vypracujte těsto pomocí vařečky. 3.Těsto přendejte na lehce pomoučený vál a zpracujte v jednotný bochánek. 4.Přendejte do mísy, trochu potřete vodou, přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě kynout asi hodinu a čtvrt.
5.Vykynuté těsto dejte na lehce pomoučený vál, rozdělte na polovinu a vytvořte dva stejně dlouhé válečky. 6.Přendejte je na plech vyložený pečicím papírem, potřete rozšlehaným vejcem, posypte solí a semínky. Já jednu posypala sezamem a druhou ovesnými vločkami. 7.Nechte kynout ještě asi 15 minut. Mezitím si rozpalte troubu zhruba na 180 °C (pravý horký vzduch) a pečte asi 20 minut dozlatova.
IMG_20200428_201548.jpg IMG_20200428_204445.jpg IMG_20200428_205246.jpg IMG_20200428_220503.jpg IMG_20200428_223929.jpg IMG_20200428_235116.jpg

Připravte si ještě