Datlové brownies z mléčné čokolády

Vaříme zdravě
20250120_213029.jpg
Ingredience
 24x24 cm
120 g mléčné čokolády
100 g kokosového oleje
50 g kakaa
40 g hladké špaldové mouky
1/2 lžičky soli
1 a 1/2 lžičky skořice
170 g datlové pasty
4 vejce

Postup

1.Připravte si menší hrnec a vlijte do něho vodu asi do 1/4, nad hrnec postavte nerezovou či skleněnou misku a vodu přiveďte k varu. 2.Do misky dejte kokosový olej a nalámanou čokoládu a nechte nad parou rozpustit. Nechte zchladnout na pokojovou teplotu. 3.Mezitím si zapněte troubu na 180 °C. 4.Do další mísy dejte datlovou pastu, přidejte vejce a šlehejte do světlé pěny. Přilijte zchladnou čokoládovou směs a ještě krátce prošlehejte.
5.V menší misce si ruční metlou promíchejte kakao, mouku, sůl a skořici a ručně vmíchejte k vyšlehané směsi. 6.Malou formu či plech si vyložte pečicím papírem a vlijte těsto. 7.Pečte cca 17 minut.
20250120_191409.jpg 20250120_191734.jpg 20250120_192818.jpg 20250120_195515.jpg 20250120_195722.jpg 20250120_200132.jpg 20250120_202337.jpg 20250120_213033.jpg

Připravte si ještě