Čokoládové cupcaky s malinovým krémem

DSC_0920.jpg
DSC_0915.jpg
Ingredience
18 x 

na korpusy

150 g kvalitní hořké čokolády
2 vejce
220 ml oleje
260 ml podmáslí nebo mléka
190 g cukru krupice
170 g hladké mouky
170 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 lžíce kakaa

na krém

2 hrsti čerstvých nebo mražených malin
1 vanilkový pudinkový prášek
450 ml mléka
3 lžíce cukru krupice
1 lžička vanilkové pasty
4 lžíce moučkového cukru
růžové potravinářské barvivo
250 g másla

na ozdobení

maliny nebo jiné ovoce
bílá čokoláda
jakékoliv bonbóny nebo jiné cukrářské ozdoby

Postup

1.Nejdříve si předehřejte troubu na 155 °C. 2.Ve vodní lázni rozpusťte 100 g čokolády. Zbylou čokoládu nožem nasekejte na malé kousky a dejte zatím stranou.  3.Do mísy kuchyňského robota nebo do mísy vhodné pro šlehání si nalijte olej a podmáslí a přidejte cukr a vejce. Poté přilijte rozpuštěnou čokoládu. 4.Vše společně důkladně prošlehejte. Do mísy ke vzniklé směsi si prosijte obě mouky, kakao a prášek do pečiva. 5.Přidejte také posekanou čokoládu a společně promíchejte, aby se vše spojilo. 6.Plech vhodný k pečení cupcaků si vyložte papírovými košíčky a naplňte je těstem. 7.Pečte v předehřáté troubě nejdříve 10 minut na 155 °C, poté snižte na 145 °C a dopékejte ještě 23 minut. 8.Zatím, co se vám pečou korpusy, si začněte připravovat krém. Mražené nebo čerstvé maliny povařte v rendlíku do změknutí, čerstvé maliny podlijte lžicí vody.
9.Do hrnce ve kterém budete vařit pudink si přes síto přepasírujte maliny a dolijte mlékem. 10.Pudink uvařte podle návodu na obalu, jen část mléka je nahrazena malinami. Ochuťte cukrem, jak je uvedeno na obalu. 11.Hotový pudink nechte důkladně vychladnout, stejně tak upečené korpusy na cupcaky. 12.Když je pudink studený, můžete dokončit krém. V míse od robota důkladně vyšlehejte máslo s moučkovým cukrem a vanilkovou pastou. Poté po lžicích na nízké otáčky zašlehávejte pudink. Když je všechen pudink zamíchaný, vyšlehejte ještě na vysoké otáčky, aby se společně vše vyšlehalo. 13.Pokud chcete, můžete přidat pár kapek potravinářského barviva, aby krém získal sytější barvu. 14.Podle chuti můžete ještě dosladit moučkovým cukrem. 15.Na korpusy naneste pomocí pytlíku se špičkou krém a dozdobte ovocem, čokoládou nebo bonbóny.
IMG_20200329_145152.jpg DSC_0909.jpg DSC_0913.jpg DSC_0911.jpg

Připravte si ještě