Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Malinovo-citrónové blondies

Mezinárodní kuchyně
DSC_0465.jpg
Ingredience
 11x24 cm

na těsto

170 g másla pokojové teploty
půl hrnku cukru
1 vejce
1 lžíce citrónové šťávy
1 a půl hrnku hladké mouky
půl lžičky prášku do pečiva
lžička vanilkové pasty
špetka soli
půl hrnku malin

na polevu

1 lžíce malinového pyré (z menší hrsti malin)
půl hrnku moučkového cukru
2 lžíce citrónové šťávy

Postup

1.Troubu předehřejte na 180 °C. 2.Formu na chlebíček vyložte i do stran pečicím papírem. Maliny pokrájejte.  3.V míse elektrickým mixérem vyšlehejte máslo s cukrem a poté přidejte vejce a opět prošlehejte. 4.Nakonec přidejte citrónovou šťávu a naposledy prošlejte.  5.V jiné míse smíchejte mouku s práškem do pečiva a solí. Přidejte k ostatnímu a šlehejte až vám vznikné tužší těsto.  6.Pokrájené maliny přidejte do těsta a opatrně promíchejte. Těsto přendejte do formy na pečicí papír a uhlaďte.
7.Nechte péct 35 minut. Zkoušejte špejlí, zda je těsto uvnitř propečené. 8.Když je koláč propečený, nechte ho na mřížce vychladnout. Mezitím si připravte polevu. 9.Maliny propasírujte přes sítko, abyste se zbavili jadérek. Smíchejte s moučkovým cukrem a citrónovou šťávou. 10.Pokud je vzniklá poleva moc hustá, přidejte ještě trochu citrónové šťávy. Kdyby byla naopak řídká, přidejte ještě cukr. 11.Když je koláč vychladlý, polejte ho polevou a dejte do ledničky ztuhnout.  
DSC_0454.jpg DSC_0455.jpg DSC_0466.jpg DSC_0461.jpg

Připravte si ještě