Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Řezy s malinovým krémem

DSC_0369.jpg
Ingredience
 19x28 cm

na piškot

4 vejce
160 g cukru krupice
4 lžíce oleje
160 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva

na krém

menší hrst čerstvých nebo mražených malin
2 lžíce hnědého cukru
200 ml smetany ke šlehání
1 ztužovač šlehačky
3 lžíce moučkového cukru
1 lžička vanilky
250 g mascarpone
ovoce na ozdobu

Postup

1.Nejdříve si do menšího rendlíku dejte maliny a přisypte hnědý cukr. Nechte na středním plameni rozvařit.  2.Přes sítko nechte propasírovat, abyste se zbavili jadérek z malin. Vložte do ledničky a nechte vychladit. 3.Troubu předehřejte na 180 °C. 4.Nyní si připravte těsto. Oddělte bílky od žloutků. K bílkům přisypte cukr krupici a vyšlehejte dotuha. Poté po jednom zašlehávejte žloutky a po lžicích olej. 5.Mouku prosijte společně s práškem do pečiva a ruční metlou opatrně zamíchejte do vyšlehané směsi. 6.Zapékací formu nebo plech s vyšším okrajem vymažte máslem a vysypte moukou. Těsto nalijte do formy a rovnoměrně uhlaďte.
7.Nechte péct 10 minut. Poté snižte teplotu na 150 °C a dopékejte 30 minut.  8.Piškot vyndejte z trouby a nechte důkladně vychladit. 9.Nyní vyšlehejte šlehačku se ztužovačem dotuha a zašlehejte vanilku a moučkový cukr. Nakonec po lžicích přišlehejte mascarpone. 10.Z lednice vyndejte vychladlou malinovou omáčku a po lžičkách ruční metlou zašlehávejte do vzniklého krému. Nepoužijete všechnu dřeň. Řiďte se chutí a konzistencí krému. 11.Na vychlazený piškot natřete rovnoměrně krém a nechte v ledničce vychladit. Na talíři můžete dozdobit ovocem (maliny, borůvky) a zbylou malinovou omáčkou.
DSC_0364.jpg DSC_0365.jpg DSC_0371.jpg DSC_0370.jpg

Připravte si ještě