Řezy s malinovým krémem

Ingredience

na piškot
4 vejce160 g cukru krupice
4 lžíce oleje
160 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
na krém
menší hrst čerstvých nebo mražených malin2 lžíce hnědého cukru
200 ml smetany ke šlehání
1 ztužovač šlehačky
3 lžíce moučkového cukru
1 lžička vanilky
250 g mascarpone
ovoce na ozdobu
Postup
1.Nejdříve si do menšího rendlíku dejte maliny a přisypte hnědý cukr. Nechte na středním plameni rozvařit.
2.Přes sítko nechte propasírovat, abyste se zbavili jadérek z malin. Vložte do ledničky a nechte vychladit.
3.Troubu předehřejte na 180 °C.
4.Nyní si připravte těsto. Oddělte bílky od žloutků. K bílkům přisypte cukr krupici a vyšlehejte dotuha. Poté po jednom zašlehávejte žloutky a po lžicích olej.
5.Mouku prosijte společně s práškem do pečiva a ruční metlou opatrně zamíchejte do vyšlehané směsi.
6.Zapékací formu nebo plech s vyšším okrajem vymažte máslem a vysypte moukou. Těsto nalijte do formy a rovnoměrně uhlaďte.
7.Nechte péct 10 minut. Poté snižte teplotu na 150 °C a dopékejte 30 minut.
8.Piškot vyndejte z trouby a nechte důkladně vychladit.
9.Nyní vyšlehejte šlehačku se ztužovačem dotuha a zašlehejte vanilku a moučkový cukr. Nakonec po lžicích přišlehejte mascarpone.
10.Z lednice vyndejte vychladlou malinovou omáčku a po lžičkách ruční metlou zašlehávejte do vzniklého krému. Nepoužijete všechnu dřeň. Řiďte se chutí a konzistencí krému.
11.Na vychlazený piškot natřete rovnoměrně krém a nechte v ledničce vychladit. Na talíři můžete dozdobit ovocem (maliny, borůvky) a zbylou malinovou omáčkou.




Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz