Čočka beluga s pečenou zeleninou a sumečkem africkým


Ingredience
2 x 
na restovaného sumečka afrického
2x 200g filet sumečka afrického1 lžíce olivového oleje na potření a 1 lžíce na smažení
2 plátky citrónu
1 lžička citrónové šťávy
sůl
pepř
na čočku belugu
150 g sušené čočky belugyvoda
1 lžíce olivového oleje
1 malá cuketa
1 větší červená paprika
hrst cherry rajčat
sůl
pepř
2 lžičky sušených rajčat v oleji
Postup
1.Filety ze sumečka potřete olivovým olejem, pokapejte citrónovou šťávou, osolte, opepřete a poklaďte plátky citrónu. V chladu nechte 30 minut marinovat.
2.Cuketu nakrájejte na kostky, papriku na proužky a cherry rajčata na půlky. Dejte do zapékací mísy nebo do vyššího plechu. Polijte olivovým olejem, osolte a opepřete.
3.Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C 50 minut. Ke konci zvyšte teplotu, aby se zelenina opekla.
4.Mezitím co se peče zelenina si připravte čočku. Propláchněte ji a zbavte nečistot. Dejte ji do hrnce, zalijte vodou a vařte na mírném plameni, do změknutí, cca 30 minut.
5.Přebytečnou vodu slijte a nechte v sítku okapat. V míse smíchejte okapanou čočku se dvěma lžičkami pokrájených sušených rajčat v oleji a pečenou zeleninou. Osolte, opepřete a promíchejte. Přikryjte, aby čočka nevychladla.
6.Nyní si připravte sumečka. Pánev rozpalte a nalijte do ní lžíci olivového oleje. Poté vložte sumečka. Na středním plameni restujte z každé strany cca 6 minut.
7.Sumečka podávejte společně s čočkou.




Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz