Čočka beluga s pečenou zeleninou a sumečkem africkým

Vaříme zdravě
DSC_0310.jpg
Ingredience
2 x 

na restovaného sumečka afrického

2x 200g filet sumečka afrického
1 lžíce olivového oleje na potření a 1 lžíce na smažení
2 plátky citrónu
1 lžička citrónové šťávy
sůl
pepř

na čočku belugu 

150 g sušené čočky belugy
voda
1 lžíce olivového oleje
1 malá cuketa
1 větší červená paprika
hrst cherry rajčat
sůl
pepř
2 lžičky sušených rajčat v oleji

Postup

1.Filety ze sumečka potřete olivovým olejem, pokapejte citrónovou šťávou, osolte, opepřete a poklaďte plátky citrónu. V chladu nechte 30 minut marinovat. 2.Cuketu nakrájejte na kostky, papriku na proužky a cherry rajčata na půlky. Dejte do zapékací mísy nebo do vyššího plechu. Polijte olivovým olejem, osolte a opepřete. 3.Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C 50 minut. Ke konci zvyšte teplotu, aby se zelenina opekla. 4.Mezitím co se peče zelenina si připravte čočku. Propláchněte ji a zbavte nečistot. Dejte ji do hrnce, zalijte vodou a vařte na mírném plameni, do změknutí, cca 30 minut.
5.Přebytečnou vodu slijte a nechte v sítku okapat. V míse smíchejte okapanou čočku se dvěma lžičkami pokrájených sušených rajčat v oleji a pečenou zeleninou. Osolte, opepřete a promíchejte. Přikryjte, aby čočka nevychladla. 6.Nyní si připravte sumečka. Pánev rozpalte a nalijte do ní lžíci olivového oleje. Poté vložte sumečka. Na středním plameni restujte z každé strany cca 6 minut. 7.Sumečka podávejte společně s čočkou.
2.jpg DSC_0298.jpg DSC_0301.jpg DSC_0306.jpg

Připravte si ještě