Citrónová babeta s malinami

IMG_20200405_180637_resized_20200406_104318636.jpg
Ingredience
 19x28 cm
4 vejce
220 g cukru moučka
100 ml oleje
100 ml vody
šťáva ze dvou citrónů
kůra z jednoho citrónu
250 g polohrubé mouky
3/4 sáčku prášku do pečiva
máslo a polohrubá mouka na vymazání a vysypání
dvě hrsti mražených nebo čerstvých malin

na dokončení

vyšlehaná šlehačka
moučkový cukr na posypání

Postup

1.Nejprve si oddělte žloutky od bílků. Ke žloutkům přisypte moučkový cukr a vyšlehejte v mixéru do pěny. 2.Za vysokých otáček přilijte po troškách nejprve olej a poté vodu. Vymačkejte si šťávu ze dvou citrónů. 3.Opět po troškách ji přilijte do vyšlehané směsi. Z jednoho citrónu nastrouhejte kůru a také přidejte ke směsi.  4.Mouku smíchejte s práškem do pečiva a při malých otáčkách přišlehejte.  5.Bílky s pár zrníčky soli vyšlehejte v tuhý sníh a opatrně přimíchejte do těsta.
6.Nakonec do těsta zlehka přimíchejte maliny.  7.Troubu předehřejte na 150 °C. 8.Zapékací mísu nebo plech s vyšším okrajem vymažte máslem a vysypte polohrubou moukou. Vlijte připravné těsto a uhlaďte. 9.V předehřáté troubě pečte cca 55 minut. Špejlí vyzkoušejte, zda je babeta propečená. Když ji zapíchnete doprostřed koláče, měla by vyjít suchá. 10.Nechte vychladnout a podávejte se šlehačkou, posypané moučkovým cukrem.
DSC_0875.jpg DSC_0876.jpg IMG_20200405_180903_resized_20200406_104315390.jpg IMG_20200405_180607_resized_20200406_104319489.jpg

Připravte si ještě