Citrónová babeta s malinami

Ingredience

4 vejce
220 g cukru moučka
100 ml oleje
100 ml vody
šťáva ze dvou citrónů
kůra z jednoho citrónu
250 g polohrubé mouky
3/4 sáčku prášku do pečiva
máslo a polohrubá mouka na vymazání a vysypání
dvě hrsti mražených nebo čerstvých malin
moučkový cukr na posypání
220 g cukru moučka
100 ml oleje
100 ml vody
šťáva ze dvou citrónů
kůra z jednoho citrónu
250 g polohrubé mouky
3/4 sáčku prášku do pečiva
máslo a polohrubá mouka na vymazání a vysypání
dvě hrsti mražených nebo čerstvých malin
na dokončení
vyšlehaná šlehačkamoučkový cukr na posypání
Postup
1.Nejprve si oddělte žloutky od bílků. Ke žloutkům přisypte moučkový cukr a vyšlehejte v mixéru do pěny.
2.Za vysokých otáček přilijte po troškách nejprve olej a poté vodu. Vymačkejte si šťávu ze dvou citrónů.
3.Opět po troškách ji přilijte do vyšlehané směsi. Z jednoho citrónu nastrouhejte kůru a také přidejte ke směsi.
4.Mouku smíchejte s práškem do pečiva a při malých otáčkách přišlehejte.
5.Bílky s pár zrníčky soli vyšlehejte v tuhý sníh a opatrně přimíchejte do těsta.
6.Nakonec do těsta zlehka přimíchejte maliny.
7.Troubu předehřejte na 150 °C.
8.Zapékací mísu nebo plech s vyšším okrajem vymažte máslem a vysypte polohrubou moukou. Vlijte připravné těsto a uhlaďte.
9.V předehřáté troubě pečte cca 55 minut. Špejlí vyzkoušejte, zda je babeta propečená. Když ji zapíchnete doprostřed koláče, měla by vyjít suchá.
10.Nechte vychladnout a podávejte se šlehačkou, posypané moučkovým cukrem.




Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz