Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Koláč s malinami a rebarborou

DSC_0490.jpg
Ingredience
 Ø 27 cm

na těsto

215 g polohrubé mouky
8 g prášku do pečiva
45 g másla
65 g moučkového cukru
1 vejce
1 a 1/2 lžíce mléka
1/2 lžíce octa

na náplň

2 žloutky
170 g zakysané smetany
130 g hnědého cukru
30 g hladké mouky

2 hrsti malin (čerstvých nebo mražených)
několik řapíků rebarbory
2 lžíce cukru krupice

drobenka (máslo, polohrubá mouka, cukr, skořice)

Postup

1.Smíchejte mouku s práškem do pečiva, přidejte změklé máslo, moučkový cukr, vejce, mléko a ocet  a vypracujte nelepivé těsto. 2.To natlačte do máslem vymazané a moukou vysypané koláčové formy. 3.Troubu předehřejte na 175 °C. 4.Řapíky rebarbory oloupejte a nakrájejte na kousky. Dejte do mísy, zasypte dvěma lžícemi cukru a promíchejte. Společně s malinami naskládejte na těsto. 
5.Potom si v míse smíchejte zakysanou smetanu, žloutky, hnědý cukr a hladkou mouku a vymíchejte do hladka. 6.Směs nalijte na ovocem pokladený koláč a dejte péct na 20 minut. 7.Po této době koláč vyndejte a posypte skořicovou drobenkou. 8.Dejte znovu do trouby a pečte dalších 20 - 25 minut. Zkoušejte vidličkou aby byla rebarbora měkká. 
DSC_0479.jpg DSC_0483.jpg DSC_0484.jpg DSC_0487.jpg