Citrónová babeta

DSC_0880.jpg
Ingredience
 19x28 cm
4 vejce
220 g cukru moučka
100 ml oleje
100 ml vody
šťáva ze dvou citrónů
kůra z jednoho citrónu
250 g polohrubé mouky
3/4 sáčku prášku do pečiva
máslo a polohrubá mouka na vymazání a vysypání

na dokončení

vyšlehaná šlehačka
moučkový cukr na posypání

Postup

1.Nejprve si oddělte žloutky od bílků. Ke žloutkům přisypte moučkový cukr a vyšlehejte v mixéru do pěny. 2.Za vysokých otáček přilijte po troškách nejprve olej a poté vodu. Vymačkejte si šťávu ze dvou citrónů. 3.Opět po troškách ji přilijte do vyšlehané směsi. Z jednoho citrónu nastrouhejte kůru a také přidejte ke směsi.  4.Mouku smíchejte s práškem do pečiva a při malých otáčkách přišlehejte. 
5.Bílky s pár zrníčky soli vyšlehejte v tuhý sníh a opatrně přimíchejte do těsta.  6.Troubu předehřejte na 150 °C. 7.Zapékací mísu nebo plech s vyšším okrajem vymažte máslem a vysypte polohrubou moukou. Vlijte připravné těsto a uhlaďte. 8.V předehřáté troubě pečte 45 minut. 9.Nechte vychladnout a podávejte se šlehačkou, posypané moučkovým cukrem.
DSC_0876.jpg DSC_0877.jpg DSC_0878.jpg DSC_0883.jpg

Připravte si ještě