Chřestový krém



Ingredience
2 x 
350 ml zeleninového vývaru
4 menší brambory
7 stonků chřestu
2 jarní cibulky
sůl
pepř
mletý kmín
citronová šťáva
1 lžíce olivového oleje
100 ml smetany na vaření
pár lístků bazalky
zakysaná smetana
4 menší brambory
7 stonků chřestu
2 jarní cibulky
sůl
pepř
mletý kmín
citronová šťáva
1 lžíce olivového oleje
100 ml smetany na vaření
pár lístků bazalky
zakysaná smetana
Postup
1.Jako první jsem si připravila zeleninový vývar z kořenové zeleniny, konců chřestu, cibule, česneku a koření (nové koření, bobkový list, pepř a sůl).
2.Brambory si oloupejte a nakrájejte na kostky. Z jarních cibulek odkrojte spodní polovinu a nakrájejte ji na kolečka. Chřest nakrájejte na 3cm kousky (dřevnaté konce jsem odkrojila a dala do vývaru).
3.Rozpalte si hrnec, vlijte olivový olej a vsypte jarní cibulku, krátce orestujte a přidejte brambory. Restujte pár minut a přidejte chřest. Opět pár minut restujte a zalijte vývarem. Osolte, opepřete a přidejte mletý kmín.
4.Vařte na středním plameni pod pokličkou asi 15 minut (do změknutí zeleniny). Pár vršků z chřestu si odložte stranou a zbytek polévky rozmixujte ponorným mixérem dohladka. Přilijte smetanu a pár minut provařte. Přidejte pár kapek citronové šťávy.
5.Podávejte ozdobené chřestem, pokrájenou bazalkou a zakysanou smetanou.


Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz