Salát s chřestem a ztraceným vejcem



Ingredience
1 x 
6 stonků zeleného chřestu
7 malých uvařených brambor grenaille
velká hrst salátových listů (mix)
2 ředkvičky
1 vejce
1 lžička červeného vinného octa
1 lžička hrubozrnné hořčice
1 lžíce medu
špetka soli
pepř
lžička posekaného kopru
7 malých uvařených brambor grenaille
velká hrst salátových listů (mix)
2 ředkvičky
1 vejce
na zálivku
2 lžíce olivového oleje1 lžička červeného vinného octa
1 lžička hrubozrnné hořčice
1 lžíce medu
špetka soli
pepř
lžička posekaného kopru
Postup
1.Nejprve si dejte vařit vodu do menšího hrnce a osolte. Chřest omyjte a odkrojte dřevnaté konce (cca 3 cm).
2.Chřest vložte do vařicí vody a vařte 2 minuty. Mezitím si připravte mísu se studenou vodou s ledem. Hotový chřest do této mísy přendejte rovnou z hrnce. Ve vodě nechte zcela vychladnout.
3.Nyní si připravte zálivku. Veškeré ingredience dejte do malé skleničky s víčkem a prošlehejte.
4.Do malého hrnce si dejte vařit vodu. Jakmile se začne vařit, stáhněte plamen a nechte jen lehce pobublávat. Do vody přidejte trochu octa, lehce vodou zatočte a vyklepněte do ní vejce. To vařte 2 minuty (velikost M) a ihned opatrně přendejte do studené vody (můžete použít ledovou vodu z chřestu).
5.Omyté salátové listy si dejte na talíř či mísu, kde budete salát podávat. Přidejte na plátky pokrájené ředkvičky, na půlky překrájené brambory a osušený a pokrájený chřest.
6.Po celém povrchu salát pokapejte zálivkou a doprostřed dejte ztracené vejce, to ještě osolte a opepřete.




Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz