Salát s chřestem a ztraceným vejcem

Vaříme zdravě Rychlá jídla
IMG_20210927_124521.jpg
Ingredience
1 x 
6 stonků zeleného chřestu
7 malých uvařených brambor grenaille
velká hrst salátových listů (mix)
2 ředkvičky
1 vejce

na zálivku

2 lžíce olivového oleje
1 lžička červeného vinného octa
1 lžička hrubozrnné hořčice
1 lžíce medu
špetka soli
pepř
lžička posekaného kopru

Postup

1.Nejprve si dejte vařit vodu do menšího hrnce a osolte. Chřest omyjte a odkrojte dřevnaté konce (cca 3 cm). 2.Chřest vložte do vařicí vody a vařte 2 minuty. Mezitím si připravte mísu se studenou vodou s ledem. Hotový chřest do této mísy přendejte rovnou z hrnce. Ve vodě nechte zcela vychladnout.  3.Nyní si připravte zálivku. Veškeré ingredience dejte do malé skleničky s víčkem a prošlehejte. 4.Do malého hrnce si dejte vařit vodu. Jakmile se začne vařit, stáhněte plamen a nechte jen lehce pobublávat. Do vody přidejte trochu octa, lehce vodou zatočte a vyklepněte do ní vejce. To vařte 2 minuty (velikost M) a ihned opatrně přendejte do studené vody (můžete použít ledovou vodu z chřestu).
5.Omyté salátové listy si dejte na talíř či mísu, kde budete salát podávat. Přidejte na plátky pokrájené ředkvičky, na půlky překrájené brambory a osušený a pokrájený chřest. 6.Po celém povrchu salát pokapejte zálivkou a doprostřed dejte ztracené vejce, to ještě osolte a opepřete.
IMG_20210927_122214.jpg IMG_20210927_122641.jpg IMG_20210927_124430.jpg IMG_20210927_124525.jpg

Připravte si ještě