Bulgur s kuřecím masem a hráškem


Ingredience
4 x 
250 g bulguru
2 kuřecí prsní řížky
1 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
1 lžíce másla
1 cibule
2 stroužky česneku
čerstvý tymián
2 lžíce naložených sušených rajčat
150 g mraženého nebo čerstvého hrášku
zakysaná smetana
parmazán
jarní cibulka nebo cibulová nať
2 kuřecí prsní řížky
1 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
1 lžíce másla
1 cibule
2 stroužky česneku
čerstvý tymián
2 lžíce naložených sušených rajčat
150 g mraženého nebo čerstvého hrášku
zakysaná smetana
parmazán
jarní cibulka nebo cibulová nať
Postup
1.Nejdříve si uvařte bulgur podle návodu. Sceďte a přikryjte pokličkou, aby nevychladnul.
2.Kuřecí prsa nakrájejte na kostky. Rozpalte pánev a přilijte lžíci olivového oleje.
3.Nakrájená prsa vložte do pánve, osolte a opepřete.
4.Restujte a průběžně míchejte, dokud nebudou propečená.
5.Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky, stejně tak česnek.
6.Hotové maso vyndejte z pánve a dejte stranou. Pánev vraťte zpět na plotnu a vložte do ní lžíci másla.
7.Na středním plameni nechte máslo rozpustit a přisypte pokrájenou cibuli a česnek. Za stálého míchání nechte zesklovatět.
8.Pokud by začal česnek zlátnout, ihned ztlumte plamen, aby se nespálil. Poté přidejte tymián a vše míchejte, dokud nezačne tymián vonět.
9.Nyní je čas přidat pokrájená nakládaná rajčata.
10.Společně promíchejte a nechte chviličku restovat. Nyní přidejte hrášek.
11.Průběžně míchejte a nechte vařit dokud nebude hrášek uvařený. Bude to trvat jen asi 2 minuty. Uvařte ho tak, aby byl na zkus a nebyl rozvařený.
12.Teď vraťte do pánve kuřecí maso a přidejte uvařený bulgur. Vše promíchejte a dochuťte solí a pepřem.
13.Na talíři posypte hoblinkami parmazánu, ochuťte čerstvým pepřem a přidejte kopeček zakysané smetany, popř. jarní cibulku nebo cibulovou nať.




Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz