Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Bulgur s kuřecím masem a hráškem

Vaříme zdravě
DSC_0370.jpg
Ingredience
4 x 
250 g bulguru
2 kuřecí prsní řížky
1 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
1 lžíce másla
1 cibule
2 stroužky česneku
čerstvý tymián
2 lžíce naložených sušených rajčat
150 g mraženého nebo čerstvého hrášku
zakysaná smetana
parmazán
jarní cibulka nebo cibulová nať

Postup

1.Nejdříve si uvařte bulgur podle návodu. Sceďte a přikryjte pokličkou, aby nevychladnul. 2.Kuřecí prsa nakrájejte na kostky. Rozpalte pánev a přilijte lžíci olivového oleje. 3.Nakrájená prsa vložte do pánve, osolte a opepřete. 4.Restujte a průběžně míchejte, dokud nebudou propečená.  5.Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky, stejně tak česnek. 6.Hotové maso vyndejte z pánve a dejte stranou. Pánev vraťte zpět na plotnu a vložte do ní lžíci másla. 7.Na středním plameni nechte máslo rozpustit a přisypte pokrájenou cibuli a česnek. Za stálého míchání nechte zesklovatět. 8.Pokud by začal česnek zlátnout, ihned ztlumte plamen, aby se nespálil. Poté přidejte tymián a vše míchejte, dokud nezačne tymián vonět.
9.Nyní je čas přidat pokrájená nakládaná rajčata. 10.Společně promíchejte a nechte chviličku restovat. Nyní přidejte hrášek. 11.Průběžně míchejte a nechte vařit dokud nebude hrášek uvařený. Bude to trvat jen asi 2 minuty. Uvařte ho tak, aby byl na zkus a nebyl rozvařený. 12.Teď vraťte do pánve kuřecí maso a přidejte uvařený bulgur. Vše promíchejte a dochuťte solí a pepřem. 13.Na talíři posypte hoblinkami parmazánu, ochuťte čerstvým pepřem a přidejte kopeček zakysané smetany, popř. jarní cibulku nebo cibulovou nať. 
DSC_0361.jpg DSC_0363.jpg DSC_0366.jpg DSC_0374.jpg

Připravte si ještě