Bazalkovo-rukolové pesto

Vaříme zdravě Rychlá jídla
20220422_183533.jpg
Ingredience
8 x 
2 hrsti rukoly
1 hrst bazalky
80 g mandlí
70 g pecorina (nebo parmazánu)
1 lžička citrónové šťávy
kůra z 1 citrónu
pepř
sůl
4 menší stroužky česneku
140 ml olivového oleje

Postup

1.Rukolu a bazalku opláchněte a osušte a společně s pecorinem, mandlemi (lze použít i jiné ořechy bez slupky - piniové, kešu) citrónovou kůrou a šťávou, solí, pepřem, česnekem a olivovým olejem umixujte do co nejhladší pasty v sekáčku či food processoru.
2.Podávejte s těstovinami. Pesto zamíchejte do čerstvě uvařených těstovin a přidejte trochu vody z jejich vaření. Pesto je také skvělé jako náplň do masových rolád nebo jako doplněk k salátu caprese. Skvělé je také namazané na rozpečené bagetě.
20220422_181419.jpg 20220422_182622.jpg 20220422_183005.jpg 20220422_183518.jpg

Připravte si ještě